Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (7/1)

Gehoord, gezien, gelezen (7/1)

Zowel in de week- als dagbladpers en vakpers en ook mijn kolom, blijft David Copperfield in de belangstelling staan. Tijdens de première van zijn show in Duitsland liet hij de trouwring van Linda de Mol verdwijnen en weer verschijnen aan een babyschoentje.

Ook heeft hij een "star" gekregen in de Walk of Fame, Hollywoods eregalerij voor sterren. Hij is de eerste levende illusionist/goochelaar die deze onderscheiding krijgt. Aan Houdini werd deze onderscheiding in 1947 posthuum toegekend.

Het Houdini museum in Niagara Falls, Canada, is door een brand volledig verwoest. De gehele collectie Houdini "memorabilia" is verloren gegaan.

De naam Houdini wordt ook gebruikt door een muziekgroep die tijdens het North Sea Jazz Festival optrad.

In het Lucky Lotto programma was Richard Ross te zien, alsmede in het programma Zo Vader Zo Zoon. Een panel moest raden wie de enige echte moeder van Richard was.

De show "Magic uit de volgende eeuw" die de illusionist Marco Tempest in de Efteling zou presenteren, werd nog voor de première afgelast, omdat deze niet aan de verwachtingen voldeed. Men was bang dat het publiek de trucs zou doorzien. Misschien dat men deze show maar moet laten wachten tot de volgende eeuw.

Eindelijk weer eens een lezing die het geld waard was, zo schrijft men in de Dropper, het mededelingenblad van Goochelclub Rotterdam. Degene die de lezing gaf, was Dick Harris. Verenigingen die een interessante avond op prijs stellen, weten nu tot wie zij zich kunnen wenden.

Van John Gardner, de auteur van meer dan 50 boeken waaronder 14 James Bond thrillers, is een nieuwe spionage thriller getiteld de Confessor uitgekomen. Hierin speelt de goochelkunst een belangrijke rol. John Gardner is zelf een enthousiast amateur-goochelaar en o.a. lid van The Magic Circle.

In het Joods Historisch Museum te Amsterdam is een expositie over 100 jaar joden in het Amsterdams amusement, waarin ook aan een aantal goochelaars aandacht wordt geschonken. Tevens werd een boekwerk uitgegeven.

Space Mountain in Disneyland Parijs, werd geopend in de aanwezigheid van David Copperfield en Claudia Schiffer.

Ook was zijn 16e TV-show via RTL5 te zien. Een uitvoerig verslag van deze show verscheen in Die Magie.

Ger Copper deed een mooie one-hand-riffle shuffle in het programma Wie ben ik.

In NRC/Handelsblad werd een artikel gewijd aan de heilige Sint Antonius die een thaumaturg was. Dit woord is ontleend aan het Griekse thaumaturg was en betekent goochelen. Antonius zou dus een heilige goochelaar zijn geweest.

Om in de kerkelijke sfeer te blijven: het Vaticaan waarschuwt voor valse mirakelen. Een bloedend madonnabeeldje zou wel eens de vrucht van een goed gelukte goocheltruc kunnen zijn.

De Parade is de titel van een soort kermis, die in verschillende steden te zien is. Eén van de medewerkers is Celsius, die volgens de pers de aloude truc van het doorgezaagde weesmeisje gemoderniseerd heeft met een gevaarlijke ronkende cirkelzaag. Gaat dat zien, gaat dat zien.

Van 19 t/m 22 oktober presenteert de M.Z. Berlin de show Simsalabim, 6666 seconden internationale goochelkunst met o.a. Paul Morak en Ted Winkel, terwijl Piet Hart zijn collectie optische illusies ten toon stelt.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2013 om 08.55 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder