Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/4)

Gehoord, gezien, gelezen (6/4)

Alexander Elmsley is vooral bekend geworden door zijn Elmsley Count, een telmethode die men in veel zgn. packet card tricks toepast. Hij heeft natuurlijk nog veel meer op zijn naam staan. Inmiddels is voor de liefhebbers het tweede deel van de Collected Works of Alex Elmsley uitgekomen.

John Ramsay (1877-1962) is vooral bekend geworden door de perfecte misdirection gedurende zijn close-up magic. Ter ere van hem werd in zijn geboorte- en woonplaats Ayr een gedenkplaat onthuld in het Ramsay Park.

In het januari 1949-nummer van Genii vroeg Robert Orben wat er gedaan kon worden om de goochelkunst te verbeteren. Via een enquête probeerde men reacties te krijgen. Het resultaat was teleurstellend. Nu probeert men het weer. Wij houden u op de hoogte van het resultaat.

Trouwens, in 1903 werd in The Sphinx een artikel gepubliceerd met als kop: "Is de goochelkunst dood?" Ook toen probeerde men een discussie over nieuwe ideeën op gang te krijgen.

Maar de goochelkunst zal langer leven dan de jongste onder ons.

Houdini’s familiegraf in New York werd door vandalen zwaar beschadigd. De New Yorkse S.A.M heeft het op zich genomen om voor herstel zorg te dragen.

Gelezen: de goochelkunst en het oudste beroep ter wereld hebben één ding gemeen. Beide beroepen worden er door de amateurs niet beter op.

In de M.W. werd een truc beschreven met als onderschrift: overgenomen uit De Magiër. Het frappante was dat deze truc al veel eerder in de M.W. als eerste werd beschreven. Dat komt ervan als een redacteur zich de inhoud van zijn eigen blad niet herinnert.

Uri Geller, de lepelbuiger, moet aan een Amerikaanse organisatie die paranormale gaven controleert 225.000 dollar schadevergoeding betalen, zo werd tijdens een rechtzitting bepaald.

In het programma Bij van Duin vertoonde Jan Cardin met veel verve het fluitje in de fles, een bewijs wat men met een simpel trucje kan bereiken.

Paul en Anja Philippart hebben de harten van de bewoners van Seoel veroverd, waar zij met 1000 kilo aan illusies en kostuums optreden in de Paris Amour Show.

De VPRO zendt een aantal programma's uit met de inmiddels bekende Amerikanen Penn en Teller, waarin deze bloederige trucs niet schuwen en parodieën maken op de traditionele goochelaars.

In de Telegraaf wijdde Henk van der Meyden in zijn kolom Privé een uitvoerig artikel aan de magische wilskracht van Hans Kazán.

Secrets heet het programma dat de BBC op tv brengt met Paul Daniels in een nieuwe stijl.

Ook Franklin, de nieuwe Grand Prix-winnaar, heeft zijn debuut gemaakt als presentator, en wel in het Duitse programma Team Disney met een conférence en goocheleffecten.

De Achterkant van de Truc was een documentaire die Veronica uitzond en waarin James Randi liet zien hoe men door de zogenaamd paranormaal begaafden bedrogen wordt.

Een bijzonder interessant artikel van de illusionist Celcius, eigen naam Arnold-Jan Scheer, maker van het tv-programma Paradijsvogels en lid van Mysterium, kunt u lezen in de speciale bijlage van het maandblad Avenue.

In een artikel in de Figaro wordt Bernhard Billis genoemd als tegenpool van Copperfield, omdat hij het zoekt in de traditie van de zuivere manipulatiekunst met zijn uitstekende cartomagie.

Illusionews is het nieuwsmagazine voor goochelaars waarin Jos Monnikendam zijn nieuwste aanwinsten bekend maakt.

Hebt u het nog niet ontvangen, dan even naar hem bellen.

Dick Harris, mijn trouwe showbiz-informant, komt in een bijzonder uitvoerig artikel-met-foto in de Haagsche Courant aan het woord over zijn achtergrond als regisseur en manager van Rudi Carrell, als artiest als vragenverzinner voor Per Seconde Wijzer, en als schrijver van ingezonden stukken. Hij zegt o.a.: "Ik heb twee potjes met kritiek: een met vitriool en een met honing".

Ikzelf geniet altijd van de inhoud van deze potjes.

Tot ziens.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 20 januari 2015 om 08.01 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 4, maart/april 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder