Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/2)

Gehoord, gezien, gelezen (6/2)

Dat David Copperfield ook Nederland veroverd heeft, moge blijken uit de persartikelen die Dick Harris in een apart artikel heeft samengevat. Mijn oordeel is: een fantastische show.

Ook Hans Kazàn kreeg veel aandacht in de roddelbladen. Volgens de laatste berichten komt er van hem volgend jaar een nieuwe serie shows.

Vroeger was het een sport zoveel mogelijk voltes (met een spel kaarten) per minuut te slaan. Nu is één volte per minuut al genoeg, zolang niemand het ziet.

Dat het hem niet in de grote apparatuur zit, hebben Ricky Jay and his 52 assistants bewezen in New York. Maandenlang was het Second Stage Theater met 108 zitplaatsen, entree 40 dollar, uitverkocht. Zijn attributen: een spel kaarten en het bekerspel.

In de jubileumshow van het Hansa Theater trad Sylvia Schuyer op met haar goochelact, en tevens als presentatrice. Dat is haar wel toevertrouwd.

Ook Uri Geller laat weer van zich horen en was in de Nachtshow van RTL te zien. Daarin trad ook de nieuwe grand-prix-winnaar Franklin op.

Het Londense Palladium bestaat 25 jaar en ter gelegenheid daarvan zond de BBC een documentaire uit waarin o.a. opnamen van Robert Harbin met zijn zig zag-illusie en Channing Pollock met zijn duiven.

Een tip van Channing: lees het boek van Dale Carnegie 'How to Win Friends and Influence People'. "After all, isn't that what magic is about", zo zegt hij.

De goochelclub Rotterdam verzorgde een optreden in het Holland Casino, maar mocht niet met geld goochelen, omdat er geen trucs met een 'gok'-element vertoond mochten worden.

In mei overleed Jack F. Chandu, bij de ouderen onder ons bekend als goochelaar, telepaat en fakir, maar naderhand vooral bekend geworden door zijn bijdragen over astrologie in de weekbladen.

Veronica zond de Ongelovelijke Hypnose Show uit met Paul McKenna, en ook Rasti Rostelli mocht zijn kunnen bewijzen in een show getiteld 'De Fascinatie van het Ontastbare'. Het Parool had een vernietigende kritiek. De recensent viel in diepe slaap.

'Met een lach, een babbel en een goocheldoos' is een artikel in het NIW, hetgeen dankzij Ritsko van Vliet tot stand kwam. Het Theaterinstituut krijgt n.l. een archief over Joodse goochelaars.

De Haagsche Courant schrijft: goochelaars moeten niet alleen vingervlug zijn, maar ook bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. O.a. diverse leden van de N.B.G. traden tijdens Magic Kijkduin op, aanvankelijk onder erbarmelijke weersomstandigheden.

De gezaghebbende krant Le Figaro wijdt een lovend artikel aan de close-up goochelaar Jake Pagett, die een programma van anderhalf uur presenteert in de Latitudes Saint-Germain.

Ook Hans Klok haaide weer de pers, zowel in de weekbladen als in Het Parool.

Op 15, 16 en 17 januari a.s. vindt in Eindhoven de 6e Internationale Artiesten- en Evenementenbeurs plaats. Voor meer informatie: Guido Claassen. Men zoekt deelnemende goochelaars.

Richard Ross liet tijdens een Fokker-presentatie een oude Fokker-Spin verdwijnen en een nieuwe Fokker 70 verschijnen.

George Parker maakte mij attent op een nieuw blad, genaamd Zo Zit Dat. In het eerste nummer worden diverse valsspeeltrucs met kaarten verklaard.

Herbert Becker blijkt een boek geschreven te hebben waarin de tricks van Copperfield onthuld worden. David heeft hem inmiddels een proces aangedaan.

De Gooi- en Eemlander bevat een interview met Rama Polderman, met als titel 'De psychologie van de misleiding'.

Op 73-jarige leeftijd overleed op 23 september tijdens zijn verblijf in Amerika Hans E. Trixer. Wederom verliezen wij iemand die veel voor de Nederlandse goochelkunst heeft betekend en zeker voor mij.

Het vijftigjarig bestaan van de Friese goochelaars wordt in 1996 gevierd met een groot congres, zo meldt het Fries Dagblad in een uitgebreid artikel. Met publiciteit kun je nimmer te vroeg beginnen.

In de tv-serie Tele Kids treden om beurten Ger Copper en Ronald Moray op.

Sinds de Magic Circle vrouwelijke goochelaars accepteert, sprak een van de leden tijdens een bijeenkomst dat hij geen bezwaar tegen vrouwelijke goochelaars had, maar hij zou het niet toejuichen als er een met zijn zoon trouwde.

Als uw vier-aastruc meer aandacht krijgt dan een schaars geklede passerende balletgirl, dan bent u pas een echte goochelaar.

Dit is dan weer de oogst van twee maanden waarin de goochelkunst veel publiciteit kreeg. Dat is een goed teken.

Tenslotte dank ik al mijn informanten.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 8 juli 2014 om 07.17 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 2, november/december 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder