Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (6/1)

Gehoord, gezien, gelezen (6/1)

We beginnen met goed nieuws voor de Nederlandse goochelaars. Van 3 t/m 5 september treedt David Copperfield op in Ahoy te Rotterdam. Toegangsprijzen f 65,- - f 140,-.

Dick Harris en Peter Vogel, die zijn show in Duitsland zagen, zeggen: "Niet verzuimen".

Ook in Zürich en in Stuttgart geeft hij nog een optreden, evenals in Engeland.

Zowel de Nederlandse als de Duitse roddelpers besteden nog steeds pagina's aan zijn voorgenomen huwelijk met het fotomodel Claudia Schiffer. Is het een publiciteitsstunt of gaat hij echt trouwen? Ook wij houden u op de hoogte.

Guido Claassen, artiestennaam Cartouche, maakt weer op bijzonder originele wijze, via het David-spel, de geboorte van een zoon genaamd David bekend. Guido is een neef van Peter Pit.

Peter Warlock heeft op 23 juni de respectabele leeftijd van 90 jaar bereikt. Hij is nog steeds actief als schrijver. Proficiat Peter! De goochelkunst heeft heel veel aan jou te danken.

In het radioprogramma van Henk Westbroek, Denk aan Henk, bewees Ronald Moray dat je ook via de radio kunt goochelen.

Over radioprogramma's gesproken: Dick Harris stuurde mij een aankondiging uit 1948 van het hersengymnastiekprogramma 'Hoe is de stand Mieke', waarin de goochelaars met o.a. Dick Hemmes (lees Harris), Cardin, Hans Trixer, ondergetekende en nog vele anderen het opnamen tegen de militairen. Wie won, ben ik vergeten.

Hans Klok staat op 10 oktober in het voorprogramma van het André Hazes-concert in Ahoy met een nieuwe illusie. Volgens het blad Story wil hij Copperfield een slag voor zijn - maar ja, Copperfield komt iets eerder.

Op 4 augustus werkte Dick Harris mee aan het radioprogramma De Duvel is oud, een uitzending gewijd aan het feit dat 30 jaar geleden de allereerste commerciële tv van start ging vanaf het Rem-eiland. Dick zat in die tijd in de programmastaf en haalde in dit programma met anderen 'happy memories' op.

Sinds 5 augustus is de Hans Kazàn's Magic Show op de vrijdagavond op RTL-4 te zien in 8 afleveringen. Jammer dat Hans in het blad Televizier de truc met het suikerklontje (waarop initialen met potlood worden geschreven die later op de hand van een toeschouwer verschijnen) verklaart. Dit was een van de succesnummers van de bekende Amerikaanse bar-magician Heba Haba Al en wordt nog steeds door verschillende goochelaars vertoond.

Paul en Anja Philippart waren met hun act-nieuwe-stijl een groot succes in het casino van Monaco. Zelfs Siegfried & Roy, alsmede Sean Connery waren enthousiast.

The First Lady of America, Hillary Clinton, bracht een bezoek aan Siegfried & Roy, die voorts een film produceren. Deze komt waarschijnlijk eind dit jaar uit.

Ian Adair is een eigen mailorder business gestart en geeft tevens een nieuw tijdschrift uit, getiteld Magical Express.

Kees Schoonenberg is medewerker geworden van het Amerikaanse vakblad Magic. Tevens verleent hij met Fred Elink zijn medewerking aan het kinderfestival DeBuut in Arnhem en Nijmegen van 15 tot 19 oktober. Er wordt ook een kleine goochelexpositie ingericht en er is een lezing voor kinderen over de goochelkunst.

Op 31 juli organiseerde de altijd actieve N.B.G. een Magische Cascade show in het Openluchttheater te Bloemendaal. Dit was de 12e voorstelling in deze jaarlijkse serie.

Wijze woorden van Darwin Ortiz: "Als het op showmanship aankomt, luister dan niet naar goochelaars maar naar je toeschouwers".

George Johnstone's humor. "Tijdens het laatste Engelse congres bleef een toeschouwster me vragen om mijn handtekening. Ik antwoordde haar dat ik hem al meerdere malen had gegeven. Zij antwoordde, dat weet ik, maar vijf Johnstones kan ik ruilen tegen voor één Paul Daniels."

Deadline news: tijdens het FISM-congres in Yokohama is de 18-jarige Duitse goochelaar Franklin, die wij ook van het Rotterdam Congres kennen, wereldkampioen geworden.

Het volgende FISM-congres zal worden gehouden in het voormalige Oost-Duitsland en wel in Dresden.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 7 juni 2014 om 03.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 1, september/oktober 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder