Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/4)

Gehoord, gezien, gelezen (5/4)

De aardbeving die in Los Angeles en de omgeving zoveel schade heeft veroorzaakt, blijkt het Magic Castle te hebben gespaard. Het huis van Peter Pit is echter zwaar getroffen door de trillingen en vele waardevolle curiositeiten zijn verloren gegaan.

Ook Supreme House in Bideford, Engeland, werd getroffen, maar dan door een storm. Een afgewaaid dak veroorzaakte grote schade aan trucs en boeken.

Hans Kazàns theater-illusieshow That's Magic kreeg een prima verslag in Privé en de landelijke pers en blijkt een succes te zijn.

Voorts is Hans Kazàn in het radioprogramma Een hart voor Twee te horen, waarin hij eenvoudige trucjes verklaart. Misschien voor sommige goochelaars een doorn in het oog. Maar ook zijn veel goochelaars juist door dit soort 'verklaringen' zelf geïnteresseerd geraakt in de goochelkunst.

Koken met Sterren is bij RTL-4 op zondagmiddag om 17.30 uur het tv-programma waarin u Hubrecht Duijker, onze eminente Informagie-redacteur, kunt zien als wijnadviseur. Zelf beweert hij nog nooit de water- en wijntruc te hebben vertoond.

Aan het tv-programma van Bart de Graaf verleent ook Richard Ross zijn medewerking.

Mini & Maxi zijn op tournee met hun programma Scherzo, waarin de goochelkunst vertegenwoordigd is. Adviseur is Ted Lion.

Samen met artiesten van weleer, zoals Frans Vrolijk, Annie de Reuver en Olga Lowina, treedt Eddy Schuyer op in bejaardenoorden, met een vrolijk opgezette seniorenshow.

Story wijdde een uitvoerig artikel aan de illusionist Hans Klok.

Op 86-jarige leeftijd overleed in San Francisco Irving Desfor, de man die gedurende 60 jaar duizenden foto's maakte van goochelaars.

Bij de Piatnik Playing Card Company is verschenen Hofzinser Magic Cards. De set bestaat uit een spel normale kaarten, een spel truckaarten en een spel kaarten speciaal voor de Hofzinser-kaarteffecten. De uitvoerige instructies zijn geschreven door Magic Christian.

Het Parool beschrijft Siegfried en Roy als een top-act van natuur en magie, en bespreekt tevens hun boek Mastering the Impossible, dat inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar is (voor f 77,50).

Eveneens in Het Parool en Vrij Nederland wordt uitvoerig ingegaan op het door Ruth Brandon geschreven boek The Life and many deaths of Harry Houdini. Sinds Milbourne Christopher het bekende boek Houdini the Untold Story schreef, is er niet zoveel publiciteit over Houdini geweest.

Geïnteresseerden in Houdini kunnen bij het Houdini Historical Center in Amerika, adres aan mij bekend, een catalogus aanvragen betreffende verkoop van affiches, video's etc.

De dinosaurus-rage heeft ook in de goochelwereld toegeslagen. Het effect The Skelet in the Cupboard wordt door Supreme verkocht met de afbeelding van een dinosaurus op de blokken.

Een Zweedse tv-zender heeft in een aantal uitzendingen illusies verklaard. Dankzij het protest van o.a. Topper Martyn, David Berglas, Paul Daniels en The Magic Circle (die met juridische stappen dreigde omdat men ook de Harbin Zig Zag-illusie wilde verklaren) is men met de uitzendingen gestopt. Eén nul voor de goochelkunst.

David Copperfield blijft in de Duitse pers nog steeds een geliefd onderwerp, gezien de vele artikelen die in dagbladen en tijdschriften over hem verschijnen. Een belangrijk onderwerp in de roddelpers is of hij nu wel of niet verloofd is met Claudia Schiffer.

Dick Harris heeft zich uitermate geërgerd aan het Duitse Gala der Artisten en het programma Stars of Magic, waarin bewust en soms onbewust door het mislukken trucs werden verklaard. Misschien dat de Magischer Zirkel tegen dit soort uitwassen kan protesteren.

The Best of Magic is weer op herhaling, maar nog steeds een plezier om naar te kijken.

Dat vond Dick Harris ook van de show New Year Tricks, waarin bekende close-up magicians steeds voor een bekende Engelse persoonlijkheid één truc vertoonden. Een leuk idee voor Nederland, is zijn mening.

In het blad Opzij blijkt dat Valery Preston niet voor haar mannelijke goochelcollega's opzij behoeft te gaan.

Op tv was de Paul McKenna Hypnotic show te zien en ook Rastelli kreeg, evenals McKenna, de nodige pubiciteit in dag- en weekbladen. Maar zowel in Het Parool als in het Panorama worden beiden beticht van 'doorgestoken kaart'.

Cees Faber, Hans Cortini (inmiddels op een cruisetournee naar Australië), Willem Vogel en Peter Vogel verzorgden voor langdurige patiënten in het A.M.C. een goochel-workshop die bijzonder gewaardeerd werd. Een idee dat navolging verdient.

L'Association des Illusionistes heeft voor de vierde maal de Mandrakes d'Or uitgereikt, en wel aan Moretti, Juan Majoral, Otto Wessely, Jan Madd, The Blackwits, Jeff Mc.Bride en The Pendragons.

Dat was het. O ja, hebt ú zich al aangemeld voor N.M.U.-congres 1994? Doen!

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 24 juni 2015 om 10.26 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 4, maart/april 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder