Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/2)

Gehoord, gezien, gelezen (5/2)

Dit is alweer mijn 26ste kolom. Waaruit weer eens blijkt hoe snel de tijd gaat.

Goed nieuws voor de liefhebbers van effecten met doeken. Het vierde deel van The Encyclopedia of Silk Magic is verschenen. Vijf en dertig goochelaars hebben hun medewerking verleend aan dit 400 pagina's en 450 illustraties tellende boekwerk, dat werd geschreven door Mark Trimble in praktisch dezelfde vorm als de voorgaande drie delen van Harold Rice.

In het tv-programma 'Nou dit weer' verklaarde Dick Harris zijn motivatie om ingezonden stukken te schrijven.

Tijdens het debat over het aannemen van het economisch programma van Bill Clinton liet een van de senatoren, die het daarmede niet eens was, een bankbiljet verdwijnen via een duimspits. Voor grotere economische problemen in de U.S.A. zal dit hulpmiddel wel te klein zijn.

Op de Haarlemse Hobby '80-beurs op 30 en 31 oktober demonstreert de N.B.G. in een eigen stand.

Op 17 november organiseert dezelfde N.B.G. de Jubileumshow 25 jaar N.B.G.-junioren. Men verwacht 600 toeschouwers, en ook u bent welkom.

Ik ken geen vereniging die zo vaak de goochelkunst propageert als de N.B.G. Volgens mij verdient zij een pr-medaille.

In het tv-programma Paradijsvogels liet Michel van Amstel zien dat men ook in een taxi de passagiers met de goochelkunst kan amuseren.

Dick Harris bezocht The Phantom of the Opera en was enthousiast over de technische hoogstandjes en de pure goocheleffecten, waaronder een illusie die ook hij niet begreep. Als adviseur wordt in het programmaboekje Paul Daniels vermeld. In de Londonse versie is dat Paul Kieve.

Afgaande op het aantal artikelen in weekbladen, tijdschriften en dagbladen dat ik regelmatig ontvang, en waarin Hans Klok voorkomt, moet zijn plakboek inmiddels uitpuilen. Hij was trouwens ook in het Miss '93-verkiezingsprogramma met enkele illusies te zien.

Betty Johnstone, de vrouw van een van mijn favoriete Amerikaanse kolomschrijvers, is van mening dat het opruimen van de hobbykamer van een goochelaar gelijk staat aan het schoonmaken van het straatje voor je deur terwijl het sneeuwt.

Tommy Wonder goochelt op de vierkante meter, zo vermeldt de weekeindbijlage van De Telegraaf in een twee-pagina's groot artikel.

Tijdens het Haags Uitfestival was Woedy Woet als straatgoochelaar te bewonderen. In het programma waarin hij stond aangekondigd, werd als slot vermeld: P.S. Let op uw fiets. Misschien kan Woedy verklaren waar dat op slaat.

Dat sportmensen een tennisarm kunnen oplopen, wist ik, maar dat een goochelaar dit kan overkomen was voor mij een nieuwtje. Echter, Freddy Fah is dit overkomen doordat hij soms driemaal per avond zijn doekproduktie uit de tamboerijn vertoonde. En dat het een enorme produktie was, kan ik mij herinneren.

Jan Paymans gaf in Athene een lezing voor een groep Griekse goochelaars.

Over lezingen gesproken. Mijn lezing Magic 1993/94 is inmiddels gereed. Verenigingen die interesse hebben, vinden aan het eind van deze kolom mijn adres.

Op het congres hebt u mij moeten missen. Dit zal echter niet het geval zijn op de Kalidag op 16 oktober en het G.O.A. Magisch Kerstfestijn op 12 december.

Daar kunt u dan uw nieuwtjes aan mij kwijt.

Van de G.O.A.-organisatoren vernam ik dat er een wandelgangconcours zal worden gehouden, waaraan iedereen op zijn manier kan deelnemen - en er zijn nog prijzen aan verbonden ook. U kunt zich dus nu al voorbereiden.

Met dank aan mijn trouwe informanten, Dick Harris, Co Voerman en Bill Schotanus sluit ik deze kolom af.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 2 mei 2015 om 12.21 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 2, november/december 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder