Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (5/1)

Gehoord, gezien, gelezen (5/1)

Laten we beginnen met goed nieuws voor de goochelkunst: David Copperfield start op 10 september zijn Europa-toernee 1993 in München. Maar op 17 en 18 oktober is hij in het Congresgebouw in Den Haag te zien en van 22 t/m 26 oktober in de RAI te Amsterdam.

Maakt u tevens een notitie in uw agenda voor 12 december a.s.: op die dag organiseert de Goochel- en Ontspanningsvereniging Amsterdam in samenwerking met de stichting Merlijn in het bekende Marcanti Plaza te Amsterdam het Magisch Kerstfestijn 1993. Gezien het succes van 1991 staat u ook dit keer weer een dag vol verrassingen te wachten.

Op 66-jarige leeftijd overleed in New York Frank Garcia, bekend o.a. door een aantal uitstekende boeken op het gebied van de close-up en cartomagie, alsmede de werken Marked Cards en Loaded Dice.

Abracadabra is de titel van een Belgische film waarin volgens de recensie ook nog wat gerommeld wordt met goocheltrucs.

Gerommeld wordt er zeker niet in de Choq Magic Show in het Wassenaarse attractiepark Duinrell. Hans Klok en Sittah worden in diverse recensies geprezen voor een fantastische show van wereldklasse. Zelfs Hans Wiegel zag ze daar vliegen toen hij assisteerde bij het zweven van Sittah.

Dick Harris is niet alleen een trouwe informant voor deze kolom, maar ook in andere bladen vindt men regelmatig bijdragen van zijn hand. Zo werd inmiddels zijn 184e ingezonden artikel geplaatst, deze keer in Welt am Sonntag betreffende een boekrecensie van Harry Mulisch, waar Dick het niet mee eens was.

Voorts zal Dick zijn medewerking verlenen aan het in kaart brengen van de collectie van Ritsko van Vliet, die momenteel in dozen is opgeslagen in het Theater Instituut Nederland.

Donderdag 22 juli kon men in een oude opname van de Ed Sullivan show het optreden zien van Fred Kaps. In het Veronica-programmablad werd Fred als een van de grootste goochelaars van zijn tijd genoemd: een man die toonde dat zijn métier geen grenzen kende.

Stelt u zich het volgende voor. U goochelt aan een tafeltje en door een onhandige beweging stoot u een glas rode wijn om dat over de witte japon van een van de dames valt. Of u hebt een kindervoorstelling en het kind dat u assisteert verlaat het toneel, valt van de trap en breekt een arm. Wie is dan aansprakelijk? In Engeland is dit onderwerp ter sprake gekomen en zoek men verzekeringsmaatschappijen die dit risico willen dekken. Misschien voor optredende lezers iets om over na te denken, want ook in Nederland kan men aansprakelijk worden gesteld.

Ronald Moray was te zien in het tv-programma Geldwijzer.

Henk Driessen verzorgt voor het dertiende jaar in het familiepark Drievliet in Rijswijk zijn gevarieerde show. Het Algemeen Dagblad was enthousiast over het gebodene.

Ook Rotterdam heeft weer een openluchttheater, in het Gashouderpark in Kralingen, waar o.a. Valery Preston haar jeugdshow presenteerde.

Juan Tamaríz, ook bij ons geen onbekende, werd door de Academy of Magical Arts onderscheiden met de titel The Magican of the Year.

Kwam in De Telegraaf een mooie uitspraak tegen: 'De canard à l'orange is de volgende dag vergeten, maar die tafelgoochelaar niet.'

Marvin Roy zegt in zijn lezing: 'Zorg ervoor dat je origineel bent, niet alleen voor het publiek, maar ook voor de impresario's, want als de impresario je niet boekt, ziet het publiek je ook niet.'

Het weekblad Story wijdt een artikel aan de hypnotiseur Rastelli en vermeldt daarin dat Veronica negen tv-shows gaat opnemen met Rastelli en o.a. David Berglas, Uri Geller en David Copperfield. Er zullen experimenten getoond worden waaraan ook de kijkers thuis kunnen deelnemen.

De M.Z. van Duitsland overweegt een Japanfonds in te stellen, opdat ook jonge goochelaars die niet zo kapitaalkrachtig zijn (en aan bepaalde maatstaven voldoen) toch aan het FISM-congres in Japan kunnen deelnemen. Een prima initiatief dat navolging verdient.

En neemt ú nu het initiatief mij uw nieuwtjes toe te zenden.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2015 om 12.14 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder