Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (4/6)

Gehoord, gezien, gelezen (4/6)

Proficiat Ritsko van Vliet. Dankzij de financiering van o.a. het Prins Bernhard Fonds is zijn collectie variété en goochel-affiches, boeken, foto's etc. voor Nederland bewaard gebleven en aangekocht door het Theater Instituut in Amsterdam. Op 26 mei was in het instituut een persconferentie, waar behalve Ritsko ook verscheidene goochelaars aanwezig waren.

The Mulholland Library is eveneens in veiligheid gebracht dankzij David Copperfield. Deze collectie met een waarde van een kwart miljoen dollar zal in Nevada in een speciaal gebouw worden ondergebracht.

Een bezoek aan Phantasialand in Brühl bij Bonn loont de moeite. Lee Pee Ville presenteert in het park zijn nieuwe show, waarin o.a. Copperfields Twisting, Harary's Slicer, Steinmeyers Interlude te zien zijn, alsmede het verschijnen van een witte tijger (een geschenk van Siegfried en Roy). Het hoogtepunt is de vertoning van de vliegende mens, zoals Copperfield deze in zijn laatste show vertoonde met muziek uit Het Spook van de Opera. De producenten van de show hebben de rechten van dit nummer van de uitvinder John Gaughan gekocht. Wel tot ongenoegen van Copperfield.

Over rechten gesproken: in Amerika is een discussie gestart over de ethiek in de goochelkunst. Aangezien veel nieuwe illusies gekopieerd worden, wil men hier iets tegen doen. O.a. zullen nummers die kopieën zijn van illusies, waarvoor geen rechten betaald worden op congressen worden geweerd.

Plakletters van Letraset kent u inmiddels vast. Nu zijn er ook plakkaartindexen van Letraset verkrijgbaar. Het bestelnummer van het vel is 4252. U kunt nu zelf u speciale en truckkaarten maken.

Tommy Wonder kreeg een staande ovatie na zijn optreden voor de Collector's Workshop in Bethesda.

Dick Koornwinder was een van de attracties tijdens Ron MacMillans 2e Mini close-up Convention Day op 29 mei.

Henk van der Meyden wijdt in zijn kolom Privé in de Telegraaf een gehele pagina aan Hans Klok, die hij de poprins der illusies noemt. Hans maakte trouwens ook veel indruk tijdens het World Press Photo Gala.

Op 22 mei was de N.B.G. actief op de zgn. Franse Markt in Haarlem. En op 18 en 19 september kunt u de leden van de N.B.G. bewonderen als straatgoochelaars tijdens het Magic Festival Kijkduin. Ja, aktief zijn die N.B.G.-ers zeker.

In het weekblad Privé werden twee pagina's gewijd aan Ger Copper, die in Nederland hard aan een come-back werkt met assistentie van Richard Ross.

In een latere editie van dit blad werd ruim aandacht besteed aan het goochelconcours van Monte Carlo, het Grand Prix Magique, met foto's van Richard Ross, Ger Copper, Paul Philippart en Anja, Siegfried en Roy en de winnaars van het concours, Magoo en Mike Douglas.

In het tv-programma Crime Time zag men Ronald Moray als zakkenroller.

Tijdens mijn verblijf in Thailand ontdekte ik dat verscheidene marktstalletjes goocheltrucs verkopen, van het ringenspel tot het svengalispel.

Bij mijn terugkomst vernam ik tot mijn ontsteltenis dat op 5 april op 58-jarige leeftijd Nico Burco overleed. In mijn studioperiode was Nico tijdens de congressen medewerker aan mijn stand. Ik zal hem missen en met mij vele collega's.

Dankzij een tip van Dick Harris heeft de journalist Henk van Gelder het boottheater van Jan Madd in Parijs belicht en er in het NRC-Handelsblad een hele pagina aan gewijd. Daarop wordt ook George Melies besproken, aanvankelijk illusionist en later filmpionier.

Wist u trouwens dat de bekende Engelse goochelaar David Devant ook filmregisseur was?

Voor de sigaret door de munt werd tot nu toe een speciale munt gebruikt. John Kennedy heeft een nieuwe methode bedacht waarbij de sigaret geprepareerd is.

Jan Bardi, bekend van 'Ongelooflijk maar Bardi', was een van de optredenden tijdens de Paravisie-Manifestatie in het congresgebouw in Den Haag. De echte (?) paragnosten noemden hem echter een 'bedrieger'.

Tijdens de uitreiking van de P.C.-Hoofdprijs aan Gerrit Komrij gaven Van Kooten en De Bie als Ted Magico een goochelvoorstelling met o.a. een boekenkistillusie.

In de schitterende Children Royal Variety Show op B.B.C. I zag men Ali Bongo en Shalid Malik.

De B.B.C.-radio heeft een serie, It's Magic, waarin via de radio gegoocheld wordt en waaraan talrijke bekende goochelaars hun medewerking verlenen. Waarom kan zoiets niet in Nederland? Iets voor de N.M.U. om over na te denken. Misschien dat ook Kees Schoonenberg met zijn radio-ervaring hierin actief kan zijn.

Tot de volgende Informagie.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 7 maart 2016 om 10.26 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 6, juli/augustus 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder