Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (4/5)

Gehoord, gezien, gelezen (4/5)

Op 14 mei was het precies 50 jaar geleden dat Larette stierf. In het volgende nummer van Informagie hopen wij op deze grootmeester van de goochelkunst uitvoerig terug te komen. Hoewel we al veel materiaal over Larette verzameld hebben, hebt ook u misschien gegevens die wij kunnen gebruiken. Die zijn bij ondergetekende van harte welkom.

Van Jan Paymans het volgende. Kent u het bekende Nederlandse toneelstuk 'Op hoop van zegen' van Herman Heijermans, geschreven in 1900? Wist u dat daar reeds een 'Kaps' in voorkomt? Het is een boekhouder die één van vijf eieren 'wegtovert'.

Een goede vervanging voor roughing fluid blijkt te zijn Scotch 3 M New Matt Spray Fix.

De uit de gevangenis van Grave ontsnapte gevangene Robert van N. begon als goochelaar, zo schrijft H.P.-de Tijd. Hij werd zelfs jeugdkampioen van Nederland, maar goochelde naderhand liever met bankrekeningen etc. En van Houdini moet hij ook wat geleerd hebben.

Willy Magnetika blijkt Flip overtroffen te hebben. In het casino van Groningen goochelde hij van 11 uur 's morgens tot 24 uur 's avonds aan de tafeltjes. Een nieuw record.

De t.v. heeft de afgelopen maanden bijzonder veel tijd aan de goochelkunst besteed.

Op Duitsland 3 waren een kwartier lang films, posters en ander materiaal van Houdini te zien, verzameld door Alexander Adrion.

Super Channel vertoonde The Escapist, een film, gebaseerd op het leven van Houdini. Milbourne Christopher speelde er een rol in.

Bij Tineke zagen we weer eens Uri Geller met zijn bekende trucs. Of mag je dat niet zeggen? In ieder geval vertikte mijn oude horloge het om weer te gaan tikken.

Richard Ross vertoonde in de RTL-Vijf Uur Show op perfecte wijze het ringenspel.

In het Wedden Dat-programma wist Rolf Wouters uit een soort Houdini-watercel te ontsnappen. Berry Merlin was de adviseur.

John Anders was te zien in het programma Ook Dat Nog. In Hit Bingo wist Ronny Tober uit de postzak/kist te ontsnappen.

John van der Ham had een mini-optreden met een doek en een duif in het programma Wie Ben Ik en ook Paul Daniels heeft men weer een aantal weken kunnen bewonderen. Gezien het bovenstaande kan niet gesteld worden dat de goochelkunst niet in de belangstelling staat.

Christelijk goochelen is trucjes doen met het evangelie, zo verklaarde de club van christen-goochelaars die in maart een congres hield in Amsterdam. Bovendien waren ze ook te zien in het t.v.-programma Nova en op de Amsterdamse kabel. Dit fenomeen blijkt na Engeland en de U.S.A. nu ook naar Nederland te zijn overgewaaid.

Even noteren: op 1 augustus a.s. verzorgt de N.B.G. weer een programma in het Bloemendaalse Openluchttheater.

Op 11 februari overleed op 64-jarige leeftijd Bill Larsen, de uitgever van het vakblad Genii en de oprichter (samen met zijn broer Milt) van het bekende Magic Castle in Hollywood. Zijn naam was bekend en werd gerespecteerd in de gehele goochelwereld, en met hem heeft de goochelkunst weer een belangrijke figuur verloren.

Het Parool wijdde een gehele pagina aan Las Vegas en de reporter vermeldt dat hem geadviseerd werd in ieder geval een voorstelling van Siegfried & Roy te bezoeken.

Als u in Londen komt, bezoek dan de theaterproduktie The lnvisible Man, waarin veel illusies zijn opgenomen.

Dale Salwak schrijft: de opening van een nummer is niet de eerste truc, het liedje of de mop. Van het moment dat we op het toneel komen, totdat wij het midden van het toneel bereikt hebben, dàt is de opening. De eerste indruk, hoe kort ook, is de opening - en daarom een van de meest belangrijke onderdelen van een nummer.

Met deze woorden sluit ik deze kolom.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 13 februari 2016 om 10.21 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 5, mei/juni 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder