Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/6)

Gehoord, gezien, gelezen (3/6)

Het Nederlandse congres met o.a. een prima gala-avond is inmiddels verleden tijd. Daarover kunt u elders in dit blad uitvoerig lezen.

Enkele weken daarvoor bezocht ik het I.R.M./S.A.M.-congres. In Fort Lauderdale. Aantal congressisten meer dan 900, aantal dealers ruim 40. Het gemiddelde peil zowel wat betreft gala's als concours aanmerkelijk lager dan bij ons. Jon Racherbaumer gaf een uitstekende lezing over carto-magie. Dan Carret liet zien dat ook de Bob Driebeek dasservante in Amerika bekend is. Het hoogtepunt voor mij was de Malinie bag-vertoning van John Thompson. Een professional bewees weer eens wat men uit een klassiek effect kan halen.

Op 80-jarige leeftijd overleed in Australië Joe Stuthard, bekend om zijn Trilby deck.

In juni 1992 werd the professor Dai Vernon 98 jaar. En hoewel hij met een gezondheidsprobleem kampt, is hij toch nog actief.

The Magnificent Seven Tablehoppers, zo zou ik Tommy Wonder, Tonny Wilson, Tonny van Dommelen, Tel Smit, John Anders, Ronald Moray en Peter Vogel willen noemen, die voor een Engels bedrijf in Duitsland en geëngageerd door een Belgische impressario hun close-up mysterie vertoonden.

Het nieuwe jasje van het Magic Art Center is nog niet af. Richard verwacht echter dat men in september zijn nieuwe coupe Rose zal kunnen aanschouwen.

Dankzij mijn nieuwe informant Dick Harris de volgende nieuwtjes.

Sean Connery, u weet wel 007, reikte in Monte Carlo de ereprijs van het International Magic Festival uit aan Mahka Tendo, die ook op ons congres te zien was. John Anders had in het A.D. een uitvoerig artikel over zijn table magic in de St. Elisabethshoeve in Spijkenisse.

In de Haagse Courant werd een halve pagina gewijd aan Rama Polderman i.v.m. zijn 50-jarig jubileum.

Sylvia Schuyer werd als enige vrouwelijke tafelgoochelaar genoemd in een Rotterdamse krant.

Henk van Gelder van het N.R.C. wijdde een artikel aan Dick Koornwinder, die Hollandse wonderen in Taiwan liet zien.

Op 19 en 20 september is Magic Kijkduin. De leden van de N.B.G. zullen als straatgoochelaars hun beste - wie had anders verwacht - trucs vertonen.

Eerder, in juli, geven ze een show in het Openluchttheater van Bloemendaal.

In de Oostenrijkse stad Steyer werd een complete goochelshow verzorgd door uitsluitend vrouwen.

Eric & André haalden in Baden-Baden de vijfde plaats. Donald Bevan is van mening dat zij The Pendragons naäpen, terwijl Bill Larsen hun aanpak verfrissend vindt. Meningen verschillen.

Will Ayling, bekend van verschillende goochelboeken en o.a. zijn samenwerking met Lewis Ganson, overleed op weg naar een close-up show.

Paul Daniels is met It's Magic zijn theatertoer 1992 begonnen.

Voor uw agenda 1993: de Magische Kring Centraal Nederland herstelt de traditie van het Nieuwjaarstreffen op 17 januari 1993. Nadere bijzonderheden volgen t.z.t.

Wat ik miste in de U.S.A. was het hoekgoochelen en ook op ons congres. Dit is juist een van de interessante onderdelen van een congres. Laten wij het wel in ere houden.

Peter Vogel en Ronald Moray ontdekten dat Doug Henning zich in het zuiden van Nederland bevindt en ook Peter Hil bevestigde dit. Tot de volgende Informagie.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 1 augustus 2016 om 09.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder