Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/5)

Gehoord, gezien, gelezen (3/5)

Dat Dick Harris een specialist is op het gebied van muzikale begeleiding van goochelaars, wist ik uit persoonlijke ervaring. Dat hij ook nog een voortreffelijk schrijver is, daar kwam ik achter toen ik zijn boek "Taxi naar het paradijs" in één ruk heb uitgelezen. Ook de goochelkunst en o.a. Fred Kaps worden daarin vermeld. Warm aanbevolen.

Mike Shera kwam met zijn close-up magic in het nieuws in enkele Amsterdamse weekbladen.

Hetzelfde gebeurde met Ger Copper, maar dan in een Zaans weekblad. Ger is van plan naast het goochelen een vocale carrière op te bouwen met Joanna Carson, onder de naam Double Cross.

Bezoekers van het Magic Art Center weten dat dit ontmoetingscentrum inmiddels uit zijn smokingjasje is gegroeid. Vandaar dat Richard Ross de deuren gedurende de maanden april en mei gesloten houdt voor een grondige verbouwing. We wachten het resultaat met spanning af.

Dat Ger Copper en Richard Ross ook kunnen koken, hebben zij tijdens Tineke's zaterdagmiddagprogramma bewezen.

U kent toch de Kodak filmkokertjes? Marconick liet onlangs weer eens zien hoeveel mogelijkheden deze bieden als hulpmiddel voor trucs met doeken en koorden. Ook voor de zouttruc à la Fred Kaps is het een prima hulpmiddel. Lewis Ganson beschreef indertijd een schitterende routine.

New Animations is een 142 bladzijden tellend boek van Michael Ching, waarin hij de zwevende en dansende zakdoek behandelt. Medewerking hieraan verleenden o.a. Harry Blackstone, Jeff McBride en vele anderen.

MichaeI Jackson blijkt ook in de goochelkunst geïnteresseerd te zijn. Met een neefje spendeerde hij een aardig bedrag in Hamley's Wonderland in Londen's Regent Street.

Een optimist is een goochelaar die denkt dat zijn trucs op de toeschouwer net zo'n indruk maken als de indruk die hijzelf had toen hij de effectbeschrijving in de catalogus van de dealer las.

John Anders schreef mij dat als we in Nederland niet achter willen raken bij de rest van de goochelende wereld, we eens minder bang moeten zijn om ideeën te publiceren. Het resultaat van zijn visie is een keurig verzorgde en leerzame uitgave die zijn titel, Practical routines, volkomen rechtvaardigt. Geïnteresseerden kunnen zich tot John wenden.

Wilt u ook uw ideeën gedrukt zien, wat let u dan ze naar de redactie van Informagie te zenden?

Als u een kind een ballon geeft in de vorm van een dierenfiguur, plak er dan een sticker op met uw naam en adres.

"Wat moet ik hiermede?" vroeg de goochelaar die een bekeuring kreeg wegens het te hard rijden van de ene naar de andere voorstelling. "Bewaren", zei de agent. "Als je er drie hebt, kun je voortaan met de fiets gaan".

Proficiat voor Ad en Rie Engel, die 50 jaar getrouwd zijn.

En handen op elkaar voor Hands Down, want deze club bestaat 70 jaar.

50 Years of Magical Creation heet het boek waarin Anverdi in 190 bladzijden met 500 tekeningen zijn geheimen prijsgeeft.

Dick Harris vestigde tijdens een M.K.A.-bijeenkomst de aandacht weer eens op het stripper deck oftewel het konische spel. Ook naar mijn mening een onderschat attribuut.

Zelfs Max Malini gebruikte dit spel. Toen een goochelaar hem vroeg: "Waarom gebruik je een stripper deck als je met jouw capaciteiten hetzelfde kunt bereiken met een normaal spel?", antwoorde Max: "Waarom zou ik extra werken als ik het spèl voor mij kan laten werken, want niemand ziet het verschil".

Gary Kurtz heeft inmiddels een geslaagde lezing gegeven onder auspiciën van Heinz Minten.

Over lezingen gesproken: ondergetekende heeft voor geïnteresseerde verenigingen een nieuwe lezing samengesteld. Trouwens ook John Anders is voor lezingen beschikbaar.

Een nieuwe tv-show getiteld Trick n' Tracks, is vanaf 9 april tot 4 juni op BBC 1 in de middaguren te zien. Hierin komen goochelaars voor die men nog niet op tv zag.

Het is een lange kolom geworden en dus over en sluiten. Tot de volgende keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 14 juli 2016 om 06.24 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder