Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/2)

Gehoord, gezien, gelezen (3/2)

Op 16 september j.l. was het zover. Een overwinning voor de Engelse vrouwelijke goochelaars. Zij worden voortaan toegelaten tot The Magic Circle. Voorts zal er ook een jeugdafdeling in het leven worden geroepen. En tenslotte, alle goede dingen bestaan uit drie, heeft The Magic Circle een nieuw onderkomen aangekocht dat na een grondige restauratie in 1992 gereed zal zijn.

Munten in de lucht werpen en weer opvangen doen meerdere goochelaars. Bekend hiervan zijn o.a. Brahma en Harry Thiery. In Engeland wist Dean Gould, een niet-goochelaar, vanaf zijn onderarm 254 munten op te vangen en brak het record dat op 245 stond.

Een van Amerika's top close-up goochelaars, Johnny Paul, indertijd ook te zien in een Paul Danielsshow, overleed op 80-jarige leeftijd.

Voor goochelaars die willen lijnen is er nu het China-stick dieet: Chinees eten met één chopstick.

Om uw verdwijnende of verschijnende metalen wandelstok in goede conditie te houden, is het invetten met Brylcreem beter dan het gebruik van olie. Bovendien glimt de stok en worden uw handen niet vet.

Van Jan Paymans werd in de Abracadabra een 'Triad Cavalcade' gepubliceerd: drie prima trucs die ook in de Informagie niet zouden misstaan.

Trouwens, zou u niet meer trucs in dit blad wensen? Laat het de redactie dan weten.

15 maart 1992 vindt weer het Juniorenconcours plaats in Hoogeveen.

Een junior goochelaar wordt tijdens de rekenles gevraagd: "Als je van je tien vingers er drie wegneemt, wat is dan het resultaat?" Antwoord: "Dan kan ik geen manipulatielessen meer nemen."

De goochelvereniging Centraal Nederland startte het seizoen met een lezing van ondergetekende.

Magic As Entertainment is een nieuw boek van '3 tricks' Harold Taylor. Een schitterende uitgave met uitstekende effecten, gebaseerd op 45 jaar ervaring als entertainer.

Het 3e Europa-Kongress der Magier vindt van 6 tot 10 mei 1992 plaats in Baden-Baden. Aanmeldingsformulieren zijn al beschikbaar.

Op 20 oktober vierde de MKA haar 40-jarige bestaan met een grootse happening in hotel Spaander te Volendam. Als beste en kortste spreker werd genomineerd degene die de simpele woorden sprak: "Ik betaal de rekening".

Droevig nieuws uit Engeland. Op 86-jarige leeftijd overleed na een langdurige ziekte Harry Stanley. Iemand waaraan ook de Nederlandse goochelaars veel te danken hebben. Dankzij hem was het mogelijk om op de Triks studiedagen o.a. Dai Vernon, Slydini en Lewis Ganson te zien. Dankzij Harry verschenen ook de Dai Vernon-, Slydini-, Ganson- en Enfieldboeken en talrijke andere Unique Studio-uitgaven. Bovendien werden Nederlandse goochelaars in staat gesteld in Engeland op te treden. Dankzij hem kregen we tevens trucs met schitterende, uitgebreide routines. Ook persoonlijk heb ik van hem in de jaren van mijn studio (en daarvoor) veel medewerking gehad. De goochelkunst heeft wederom een belangrijke figuur verloren.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 27 april 2016 om 10.07 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder