Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (3/1)

Gehoord, gezien, gelezen (3/1)

Hopelijk hebt u een prettige vakantie gehad en gaat u weer fris het nieuwe goochelseizoen in. Nieuws van het Nederlandse goochelfront was er de afgelopen periode niet veel. Trouwens, het gehele jaar is het wat betreft nieuwtjes van de Nederlandse goochelaars komkommertijd, enkele uitzonderingen daargelaten. Maar we blijven hopen en maken maar weer gebruik van onze eigen informatie.

Ook voor de t.v. was het zomertijd en zagen we op de BBC I de Paul Daniels-serie en bij België David Copperfield op herhaling. David Copperfield was trouwens een onverwachte gast op het FISM-congres.

Een congres, dat zo ik vernam, wat negatieve kanten had. Met slecht organisatie- en toneelmanagement dat veel te wensen overliet, geen airconditioning, conferenciers die niet van ophouden wisten, problemen met de pauzes van de jury en moeilijkheden met de FISM-president.

Aan te nemen is dat de ± 200 aanwezige Japanse goochelaars hier iets van hebben geleerd, want Japan organiseert van 13 tot 18 juli 1994 het volgende FISM-congres. U hebt dus nog drie jaar de tijd om Japans te leren.

In Lausanne waren er ook hoogtepunten, zoals het close-upgala dat het hoge congresgeld waard bleek.

De Supreme Magie Co. is weer in andere handen overgegaan.

Opgelet, goochelaars die met ballonnen werken. Sluit bij het opblazen van een ballon de ogen. De Engelse goochelaar Fred Richard liep ernstig oogletsel op toen een ballon tijdens het opblazen knapte.

Op het FISM-congres vertelde Ali Bongo dat er dit najaar een serie van 10 nieuwe Paul Danielsshows zal worden opgenomen voor de BBC.

De uitvinder van het bekende zes-kaartenmysterie, Tommy Tucker, is in februari overleden. Sinds 1948 was hij ook bekend door een uitstekend telepatisch code-nummer met zijn vrouw Liz.

Louis Tannen Inc., de grootste Amerikaanse dealer, maakt op de t.v.-reclame, wat hem door de Amerikaanse goochelaars niet in dank wordt afgenomen. Voor $ 19,95 wordt de duimspits aangeboden met een 25 pagina's tellende verklaring.

Wist u trouwens dat de duimspits een uitvinding is van de Engelsman professor Herwin? De eerste duimspits is te zien in het museum van de Magic Circle in Londen.

Restaurant- en barmagic is het thema van een nieuw Amerikaans vakblad dat men The Magic Menu gedoopt heeft.

In het Amerikaanse blad The Linking Ring pleit Owen Anderson ervoor dat ook goochelaars zich meer milieubewust moeten opstellen en geeft aan hoe men een programma met het milieu als thema zou kunnen samenstellen.

In Engeland kan men van Magnet Developments Ltd. alle soorten magneten betrekken. Het adres is mij bekend.

Wil van Herpen ontmoette tijdens het FISM-congres Sylvia Diana, die de goochelkunst trouw is gebleven in haar nieuwe vaderland Zwitserland en nu met haar echtgenoot Tom Davis optreedt onder de naam The Magic Artists.

Piet Hart zoekt nog steeds materiaal dat betrekking heeft op Fred Kaps, met als doel om dit te centraliseren tot blijvend geschiedkundig gegeven. Een uitstekend streven dat medewerking verdient.

Goochelaar nr. 1: "Vind je zijn nummer niet verschrikkelijk saai?"
Goochelaar nr. 2: "Ik heb nooit het geduld gehad het helemaal uit te zien."

In Amerika en Canada zijn er inmiddels 22 zogenaamde Magic Park shows. In Europa is het bekendste park Phantasialand, in het Duitse stadje Brühl, waar Lee Pee Ville optreedt. Hij werd door de M.Z. tot goochelaar van het jaar uitgeroepen.

In Wenen wordt van 27 november t/m 1 december de Merlinale gehouden met als noviteit een dealershow voor het publiek, naast een dealershow voor uitsluitend goochelaars.

Tot de competitie worden slechts 36 deelnemers toegelaten, die bovendien nationaal of internationaal al een prijs moeten hebben gewonnen.

Een Aviator deck is geen spel kaarten dat kan vliegen en evenmin is een Bicycle deck een spel dat kan... (zelf invullen).

En vergeet u niet het enquêteformulier van de N.M.U. in te vullen en op te sturen?

En mijn column is weer gevuld.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 6 april 2016 om 09.08 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 1, september/oktober 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder