Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/4)

Gehoord, gezien, gelezen (2/4)

De NMU-nieuwjaarsbijeenkomst was weer een gezellig onderonsje. Jammer dat het aantal bezoekers tegenviel. Maar ja, goochelaars willen goochelen zien of d.m.v. een lezing hun kennis verrijken. Misschien verdient het aanbeveling hiermede volgend jaar rekening te houden.

De Magische Ring Friesland begon het nieuwe jaar met de viering van zijn 45-jarig bestaan. Philip Postma, lid van het eerste uur, werd met een soort "dit is uw leven" wegens zijn 45-jarig lidmaatschap op bijzondere wijze in het magische zonnetje gezet en verdiend tot erelid benoemd.

Op 15 januari overleed in New York na een langdurig ziekbed Slydini, de man die de "lapping" techniek en de paper-balls over head in de hele wereld populair maakte.

Wie zegt dat de goochelkunst niet in de belangstelling staat, heeft de afgelopen periode niet naar de televisie gekeken. Uri Geller was in KRO's Hans van Willigenburgs programma. In het RTL4-programma Rescue 911 moest het team een ontsnappingsartiest te hulp komen. De Nederlandse Belg René Petrie liet op België I in een speciaal programma over kaarten zien dat hij nog steeds actief is.

Paul Daniels is via BBC I weer te zien in een nieuwe serie "Say yes, Paul". In Frank Kramers programma 10 in de Pan kon men Tel Smit zien.

Ronald Moray was zakkenroller in Henny Huismans Surprise Show en goochelaar in Linda de Mols Love Letters. Duitsland zond de Crazy Horse Saloon uit met daarin Tom Mullica.

In Peter Jan Rens' Doet-ie 't of Doet-ie 't niet deed het ballet het wèl met een synchrone vertoning van de zwevende bal dank zij Hans Kazàn.

Mocht ik iets vergeten zijn, dan komt het omdat ik niet in een dwangbuis regelmatig voor de buis zit.

Eric Voss en André de Haan zijn terug uit Japan, waar zij ruim 180 shows deden.

Volgens Donald Bevan, de redacteur van Abracadabra, het enige goochelweekblad, was Robert Harbin de eerste goochelaar die de verdwijnende wandelstok via een krant liet verdwijnen.

Noteert u nog even dat op 3 maart het juniorencongres in theater De Tamboer in Hoogeveen plaats vindt.

In de Magic Circle (1905 opgericht) is men er nog steeds niet uit of vrouwelijke goochelaars lid mogen worden. Men gaat hierover weer eens stemmen. Misschien is men zich nog niet bewust dat er sinds 1905 wel iets veranderd is. Overigens treed de Nederlander Mijoka half april voor de Magic Circle op.

Gehoord tijdens de uitreiking van de Televizierring: "Het publiek bepaalt je succes".

Hebt ook u de fraai uitziende folder van het NMU-congres te Veldhoven ontvangen? De bedoeling is dat u deze beschadigt door het aanmeldingsformulier er af te scheuren en in te zenden.

De eerste lezing van goochelaars werd in 1908 door Ernest E. Noakes gegeven voor de leden van de Magic Circle.

Over lezingen gesproken: ondergetekende gaf inmiddels een lezing voor de IBM in het Magic Art Center en de club Houdini in Den Haag; in maart reizen we naar de NBG in Haarlem.

Dezelfde NBG gaat het congres 1992 organiseren en gezien hun ervaring zal dat weer een groots evenement worden.

Ger Kopper was voor enkele dagen in Nederland om nieuwe ideeën op te doen voor zijn show in Spanje, waar hij nog een verbintenis heeft van zo'n twee à drie jaar.

Op het Magic Hands congres in Duitsland heeft Hans Klok de tweede prijs gewonnen - en daarmee nog meer buitenlandse boekingen.

Wim Schotanus goochelde zo goed op de stand van Platya de Aro tijdens de vakantiebeurs, dat hij daarna gevraagd werd om voor de Spaanse consul in Amsterdam zijn kunsten te vertonen. Half mei gaat Wim naar Hong Kong.

Wim heeft ook nog voor Sinterklaas gespeeld door drie koffers met trucs cadeau te geven aan de junioren van de MKA. Hulde voor dit initiatief.

Na jaren in Spanje te hebben gewoond is Flip Hallema weer terug in Nederland, op zijn Alkmaarse adres. Hij is beschikbaar voor lezingen en goochellessen.

Nog wat meer tv-nieuws: Jan van Kammen en Jasper van Luit (junioren MKA) hebben eind januari 'live' gegoocheld in het programma Lamers. Jasper trad ook nog op tijdens haarmodeshows in Londen en Amsterdam.

Sommige goochelverslagen zijn zo zoet, dat iemand met diabetes ze beter niet kan lezen.

Maar deze kolom is voor iedereen. Tot de volgende keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2016 om 14.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder