Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/2)

Gehoord, gezien, gelezen (2/2)

In navolging van de N.B.G. startte de M.K.A. met ingang van 14 september een juniorengoochelclub. Men heeft een schitterend onderkomen gevonden, voorzien van alle benodigde faciliteiten. Proficiat M.K.A., want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Onder de winnaars van het jeugdconcours in Meppel was een van de N.B.G.-junioren, n.l. Mieke Faber. Haar vader is trouwens ook betrokken bij het M.K.A. jeugdproject.

Een van mijn trouwste informanten is Co Voerman. Elke maand ontvang ik met genoegen zijn vlot geschreven N.B.G.-bulletin.

Waar blijven de andere verenigingen met hun informatie? Kom op, goochelende secretarissen. Laat wat horen, want ook in den lande is men in uw activiteiten geïnteresseerd.

Noteer even dat op zondag 2 december Ron MacMillan's 19e International Day of Magic in Londen wordt gehouden. Iets om echt eens mee te maken.

It's Magic, de jaarlijkse grote show onder auspiciën van het Magic Castle in Los Angeles, vindt niet meer plaats. Volgens Milt Larsen zijn de produktiekosten te hoog geworden.

The Bank of England heeft een aantal muntentrucs van de Engelse goochelaars gedevalueerd. Men heeft namelijk een ander formaat munten in circulatie gebracht. Dealers zullen daar wel op inspringen. Ja, de een zijn dood is de ander etc.

De verdwijnende wandelstok, gemaakt van verenstaal, werd al in 1894 in het julinummer van Mahatma beschreven. Of men toen ook bij het verkeerd hanteren de verbanddoos nodig had, wordt niet vermeld.

Eddy Smit zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het I.B.M. close-up concours in Eastbourne en de opnieuw zeer actieve Anverdi houdt een lezing.

Een van de leden van de Magische Kring Arnhem vertoonde in de open lucht een truc met limonade. Waar hij niet op gerekend had, was de zwerm wespen die daarop afkwam. En het was géén methode om toeschouwers te laten verdwijnen.

De N.B.G. demonstreert en propageert de goochelkunst op 20 en 21 oktober tijdens de Hobby '80 beurs te Haarlem. Wat zijn ze daar toch aktief.

Witter dan wit, dat behoort ook uw goocheltouw te zijn als u een touwroutine vertoont. Bovendien kan een scherpe schaar ook geen kwaad.

Als jouw zwevende bal, als practical joke, door een collega artiest met zand is gevuld, dan is een keep smiling moeilijk op te brengen.

Topit, dat handige hulpmiddel, werd voor het eerst gebruikt door Harold Comden en daarna vooral bekend gemaakt door George Davenport en Patrick Page. Michael Ammar kan inmiddels ook aan deze rij worden toegevoegd.

De korte kaart wordt niet alleen door korte goochelaars gebruikt, net zomin als de lange kaart alleen door lange goochelaars.

Als u het effect vertoont waarbij een bankbiljet in een sigaret verschijnt, dan is het apparaatje waarmede men zelf sigaretten vervaardigt een handig hulpmiddel.

Voorts niet vergeten om 28 oktober in uw agenda te noteren, want dan is er de NMU-studiedag.

Tenslotte nog dit: Ook een professional is als amateur begonnen.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 1 september 2016 om 08.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 2, november/december 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder