Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (2/1)

Gehoord, gezien, gelezen (2/1)

Zelden zal op de televisie een goocheltruc (sorry, 'Het Geheim') vertoond zijn die zoveel gespreksstof heeft opgeleverd als de W.K.-kist van Ronald Moray en Peter Vogel. Hij leverde zelfs een groot artikel op in De Telegraaf. Dankzij het perfecte organisatieteam van Simon van Oostveen, Ronald en Peter stond de goochelkunst enige weken lang in het middelpunt van de belangstelling. In bijna elke krant, groot of klein, landelijk of regionaal, werden deze twee goochelaars vermeld. Een prima reclame voor de goochelkunst. Aangezien ik als technisch adviseur bij dit gebeuren nauw betrokken was, is het misschien interessant t.z.t. eens te beschrijven welke voorbereidingen er nodig waren en welke obstakels en spanningen zowel voor als tijdens de uitzendingen overwonnen moesten worden - en hoe de goochelwereld reageerde.

Op 6 oktober a.s. is er weer de jaarlijkse Kali-dag. Altijd een bijzonder gezellig evenement. Uw laatste nieuwtjes kunt u daar aan mij kwijt.

Eddy Taytelbaum is na een verblijf van bijna 3 maanden in de U.S.A. weer in zijn vertrouwde omgeving terug. Hij heeft o.a. meegewerkt aan een boek van Ren Clark, dat waarschijnlijk als titel krijgt 'A world of Magic'. Misschien kunnen we Eddy bewegen zijn ervaringen met de Amerikaanse goochelkunst - soms heel goed maar ook vaak middelmatig - in de Informagie te beschrijven. Ik heb in elk geval van zijn verhalen genoten.

Pas na zeven keer de riffle shuffle te hebben toegepast, zijn de kaarten goed geschud. Persi Diaconis, onlangs in Nederland, verklaarde dit in een uitvoerig artikel in Het Parool. Richard Ross werd door de verslaggever gevraagd of hij Persi kende, maar moest het antwoord schuldig blijven. Had mij even gebeld Richard... Persi is behalve de Einstein van de wiskunde al jarenlang bij insiders bekend als een gambling- en kaartexpert en een goede vriend van Dai Vernon.

Elisabeth Warlock, dochter van de bekende Peter Warlock, vertoonde tijdens een kindervoorstelling het effect waarbij een aantal kleine doekjes tussen twee grote doeken verschijnen. Als parlando gebruikte ze het bekende mama- en papaverhaaltje. Op de vraag wat gebeurde nadat ze getrouwd waren, antwoordde een wijsneus: 'En toen gingen ze scheiden'.

In de film Pretty Woman, die momenteel in Nederland draait, ziet men tijdens de titelrol de handen van de bekende Amerikaanse goochelaar Jason Randal, die met munten manipuleert.

S.W. Erdnase's 'The Expert at the Card Table', in 1902 gepubliceerd, wordt door superstars als Dai Vernon als de bijbel voor de cartomagiër beschouwd. Maar wie was Erdnase? Was het een goochelaar, valsspeler, moordenaar etc. etc? Jarenlang heeft men naar de juiste informatie gezocht en die staat nu gepubliceerd in "The man who was Erdnase'. Zijn echte naam was trouwens Andrews; deze naam zit verborgen in S.W. Erdnase; draai een deel van de naam maar om. Dr. Bart Whaley, Martin Gardner en Jeff Busby zijn de schrijvers van dit boek, dat misschien wel een van de meest interessante van het jaar is.

Een nagelschrijver is niet iemand die op nagels schrijft, maar het is een ideaal hulpmiddel voor de mentalist, mits hij de techniek goed onder de duim heeft.

Even vlug optellen zonder een electronisch hulpmiddel: 1010 + 70 + 1000 + 10 + 1000 + 10 is? Het antwoord is niet 4000.

Supreme Magic geeft een nieuw blad uit, getiteld Alamakazam. Dit is speciaal gericht op de kindergoochelaar en staat onder redactie van Maurice Day, bekend van zijn uitstekende kinderserie in Abracadabra.

Daarmede zijn we weer aan het einde van de 3 G's kolom.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 12 augustus 2016 om 09.25 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 1, september/oktober 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder