Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (10/2)

Gehoord, gezien, gelezen. (10/2)

Mijn trouwe informant Dick Harris heeft toch besloten niet naar Spanje te verhuizen. M.i. een juist besluit. Het gevolg is dat ook in deze column weer diverse infootjes van hem verwerkt zijn. Bedankt Dick.

In de vorige Informagie stond een stukje over Larette. Wilt u over deze legendarische figuur meer weten, dan raad ik u aan het artikel over hem in Informagie jaargang 4 nummer 6 nog eens te lezen.

Op 11 oktober 1998 overleed op 77-jarige leeftijd Borra, de "koning der zakkenrollers". Hij trad verschillende keren in Nederland op, o.a. in Carré en op de televisie. Op een congres in Noordwijkerhout zagen we zijn zoon ("prins der zakkenrollers") en ook twee van zijn broers vertonen het nummer.

Jan van Woesik deed acht keer mee aan concoursen in de jaren zeventig en tachtig en werd acht keer derde. Daarna heeft hij zich maar aan de muziek gewijd en inmiddels een CD geproduceerd met de magische titel "Zonder trucs"

Op 19 februari was Steve Bedwell de attractie in het Magic Art Center.

In het TV-programma Koffietijd waren Joop v.d. Ende en Peter Vogel te gast. Het onderwerp was het heden en het verleden van het amusement. Zij goochelden ook nog.

Tijdens het Nieuwjaarstreffen in Maarssen was er een uitstekende lezing van Jean Paul Mertens, die o.a. De Ivoren Knikkers van Rezvani met veel succes vertoonde. De routine van Rezvani kunt u vinden in nummer 10, bladzij 146 van de negende jaargang van Triks. Wat oud is, is nieuw, werd weer eens bewezen.

Dominic Wood presenteerde op BBC 1 The Weather Show en vertoonde i.p.v. Find the lady, Find the cloud.

Eén van de weinige vrouwelijke manipulators, Paula Baird, o.a. prijswinnaar van het internationale congres in 1948 in Lausanne en in 1949 in Amsterdam, overleed op 81-jarige leeftijd.

Over manipulatie gesproken, de Magische Zirkel von Deutschland heeft in diverse steden een voorselectie gehouden voor het congres in Berlijn van 3 t.e.m. 6 juni 1999. Van de 124 deelnemers waren er 89 lid van de MZVD en het opvallende was dat er bijna geen manipulators deelnamen, maar wel een groot aantal mentalisten.

"De Goochelaar" is een familievoorstelling over een goochelaar van Peter Zegveld, regie Dick Hauser. In verschillende theaters in Nederland te zien.

Volgens The Mail on Sunday is een groep vingervluggen werkzaam in Engelse winkels. Ze gaan een winkel binnen en vertellen dat zij bankbiljetten verzamelen met de letter F. De winkelier helpt ze en ze betalen eerlijk voor de biljetten die ze krijgen. Aan het einde van de dag blijkt er echter een kastekort te zijn van veertig tot honderd pond. De politie heeft hiervoor nog geen verklaring.

Misschien iets voor mr. Fox, aldus Abra.

Waarin ook wordt gezegd niet te veel waarde te hechten aan de verklaringen op TV. Gebruik je tijd om je nummer meer onderhoudend te maken, denk na over de muziek en de presentatie, uw apparaten, kleding en hoe u zich beweegt. Dit zijn belangrijke punten.

Mocht u een bezoek brengen aan Parijs, vergeet dan niet Musée de la Curiosité et de la Magie, 11 Rue Saint Paul, te bezoeken. Een grote collectie apparaten die met goochelen te maken hebben en veel historische curiosa waaronder drie antieke kasten om een dame door te zagen, zijn daar te zien. De goochelaar Sylvain Solustri geeft rondleidingen.

Tijdens zijn lezing voor junioren in Diemen zei Dick Harris: "Wie uitsluitend trucs doet die hij zelf leuk vindt, blijft een kunstjesvertoner. Zodra je beseft dat vooral het publiek geamuseerd moet worden, word je een artiest."

"Harry van Eijnsbergen, eens een clown en goochelaar, altijd een clown en goochelaar." Zo luidt de kop van een uitvoerig artikel in een weekblad over deze oude rot in het vak.

"De Jongens van Kazàn zorgen voor het vuurwerk, de bommen en granaten en de illusies", zo schrijft het Algemeen Dagblad.

In de Haagse Post wordt de goochelkunst uitvoerig onder de loupe genomen. Het artikel wordt geïllustreerd met een foto van Ray Saluki. "Goochelen verhoudt zich tot wetenschap als new age tot godsdienst", is één van de uitspraken in dit artikel.

Hans Klok had twee olifanten nodig om er één te laten verdwijnen tijdens zijn optreden in het Schiller Theater in Berlijn. Hij wilde een olifant huren, maar volgens circusmensen zijn olifanten kuddedieren en dus moest hij er twee huren omdat één olifant door de eenzaamheid onhandelbaar zou worden.

De Belgische TV herhaalde het Abracadabra-programma met nummers van wisselende kwaliteit.

De Amerikaanse misdaadserie Colombo wordt ook herhaald met de aflevering over magie, paranormale bedriegerijen en als moordinstrument de guillotine. De moeite van het aanzien weer waard.

In de column van het Algemeen Dagblad "1900 tot 2000" wordt aandacht geschonken aan de Scheveningse pier waar o.a. Larette optrad en tevens wordt in deze column melding gemaakt van Erik Weiss, geboren in 1874 in Boedapest en in 1926 gestorven in Detroit en dan hebben we het over Harry Houdini die beroemd werd als boeienkoning en die volgens het AD nog altijd bekend staat als de grootste stuntman van de 20e eeuw.

Tot de volgende G.G.G.

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 25 april 2013 om 10.39 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 2, maart/april 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder