Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (10/1)

Gehoord, gezien, gelezen. (10/1)

Het is inmiddels meer dan zestig jaar geleden dat onder redactie van William Larsen sr. het bekende Amerikaanse vakblad Genii verscheen. Tot op heden werd de redactie altijd door Larsen gevoerd. Erika Larsen was de laatste redactrice, bijgestaan door Max Maven, maar heeft zich nu officieel teruggetrokken. Voor zover bekend zal Richard Kaufman, bekend van Quality Books and Videotapes, Genii overnemen. Hierdoor blijft één van de beste vakbladen toch nog bestaan.

De World Alliance of Magicians is een nieuwe actie begonnen tegen de televisiemaatschappij Fox. In het oktobernummer van de Linking Ring (IBM) is een lijst bijgesloten van ruim honderd adressen van bekende firma's, zoals Chevrolet, Budweiser Beers, Marlboro, etc. Bedrijven die via Fox reclame maken en die nu door goochelaars kunnen worden aangeschreven om hun bezwaren tegen het verklaren van trucs op TV kenbaar te maken.

Hans Klok heeft voor de Duitse televisie twee shows opgenomen, die t.z.t. zullen worden uitgezonden. Zie elders in dit nummer. Volgens inside information zou hij bedongen hebben dat SBS geen Fox verklaring-uitzendingen meer op het scherm brengt. Bravo Hans.

Tijdens de vijftigste verjaardag van de Britse prins Charles werden de 850 gasten met close-up magic onderhouden door Bill Hanson. Voor mij een onbekende naam. Wel bekend is Michael Baily die op het feest de Magic Circle vertegenwoordigde.

Sylvia Schuyer gaat het Kerstcircusprogramma in Eindhoven presenteren, terwijl Hans Kazàn als spreekstalmeester in het Kerstcircus te Hengelo zal fungeren. Ook Magic Unlimited is daarin vertegenwoordigd.

Tip van Tonny van Rhee: laat speelkaarten signeren met een zogenaamde "alcoholpen". De handtekening kunt u later weer verwijderen door middel van een katoenen doekje met een beetje alcohol.

Dat dealers niet alleen geld incasseren bij de goochelaars, bewijst de firma Davenport, die 2000 pond beschikbaar stelde voor het Davenport Fund. Een fonds dat jonge goochelaars in staat stelt hun talenten verder te ontwikkelen.

Tommy Wonder was één van de attracties van Club Magico Italiano Congresso Annuale Internazionale.

In het gevarieerde middagmagazine Jos op 1 beantwoordde Hans Klok vragen van kijkers zonder iets te verklaren.

"Farces Magiques pour les Fêtes" oftewel Goochelgrappen voor de feestdagen, is een boekje van Majax waarin een soort aprilgrappen beschreven worden die via goocheltrucs kunnen worden uitgevoerd. Een wel heel bijzonder boekje.

In het restaurant Catellum Novum was een gala-bijeenkomst van de Confrérie des Amis de Vin, waar Scott The Magician langs de tafels kwam om de gasten zijn kunsten te vertonen terwijl Ferro Fernandez een aubade aan Véronique Ross bracht.

Op Discovery was een vier uur durende uitzending te zien getiteld "Mysteries of Magic" met daarin geen enkele verklaring. Zo kan het dus ook.

Als u van detectives houdt, kan ik u de pocket "Tricks" van Ed McBain aanbevelen.

In het Spaanse blad El Pais Semanal staat een schitterende fotoserie over David Copperfield plus interview, verdeeld over acht pagina's.

Peter Pit heeft een vorm gevonden om een act te beoordelen. Je zendt hem een videoband van je act en hij stuurt je zijn commentaar. "Pitstop" is de naam van deze methode.

Richard Himber, bekend van de Himber Ring en de Himber Wallet alsmede diverse andere vindingen, was niet bepaald bevriend met de Amerikaanse mentalist Dunninger. Over hem gaat de volgende anecdote. Himber annonceerde tijdens een optreden van Dunninger: "Ik geef je 1000 dollar als je mijn gedachten kunt lezen". Waarop Dunninger reageerde: "Ik geef jou 10.000 dollar als je bewijst dat je gedachten hebt"…

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 6 maart 2013 om 09.38 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 1, januari/februari 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder