Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/3)

Gehoord, gezien, gelezen (1/3)

Het jaar 1989 ligt bijna achter ons. Een jaar dat voor de Nederlandse goochelkunst goed mag worden genoemd. Blijft uw verslaggever niets anders over dan u voor 1990 veel geluk en voorspoed te wensen - en dat van ganser harte.

Houden vrouwen van de goochelkunst? Negentig procent wel; de overblijvende tien procent is met een goochelaar getrouwd.

Het verklaren van goocheltrucs in de publiekspers vond reeds in 1887 plaats in een Engels dagblad. Daarin werd o.a. Ludwig Döblers verdwijnende bloemenboeket beschreven.

De Magic Circle heeft een nieuw onderkomen nodig. Kosten £ 750.000. Daarvoor probeert men bijdragen te krijgen van goochelaars all over the world.

Of men van vrouwelijke zijde veel bijdragen mag verwachten, valt te betwijfelen, want de Magic Circle is nog steeds niet bereid vrouwelijke goochelaars in haar gelederen op te nemen. De emancipatie loopt daar nog een beetje achter.

Op 18 november j.l. overleed Reata, een van de eerste leden van de M.K.A.

Onder de titel 'Ongelooflijk maar Bardi' zendt de Vlaamse televisie een serie programma's uit met als middelpunt de mentalist Jan Bardi. Als gast waren inmiddels te zien Jan Paymans, Eugene Burger, Max Maven en Jeff McBride. Jan zat in hetzelfde programma als Eugene Burger en deed zijn dice staking act staande op telefoonboeken.

De verdwijning van een munt via de zgn. coinfold krijgt een betere presentatie als u op het papier de afbeelding van een handpalm tekent. Trouwens, een prima methode van Okito kunt u lezen in de 16e jaargang nr. 12 van Triks.

Gelezen in Abra: de meeste close-up goochelaars die men tijdens een congres ziet optreden, zouden geen droog brood verdienen als zij als professional moesten werken. Harde woorden, maar probeer maar eens tijdens het zgn. table hopping de schoot als servante te gebruiken…

Over lapping gesproken: de grootmeester in deze techniek, Slydini, is op 88-jarige leeftijd in een bejaarden tehuis in New York opgenomen. Op 10 februari zal er een benefiet-voorstelling worden gegeven waaraan o.a. Paul Daniels, Harry Lorayne en meerdere prominenten hun medewerking verlenen.

De N.B.G. heeft voor onze kunst een prima promotie gemaakt door tijdens de Hobby '80 beurs in een eigen stand een zes uur durende demonstratie te geven.

Volgens geruchten zou de club Rome het FISM-congres '91 niet kunnen organiseren omdat de penningmeester er met de kas vandoor ging. Over verdwijntruc gesproken.

G.K. Alkmaar tip: witte zijde is makkelijk te verven. Koop een zakje eierverf, doe dit in een liter water met een scheutje azijn. Verwarm dit tot 65 graden Celcius. Met een houten lepel goed door roeren. De doek daarna uitspoelen en op een glazen plaat laten drogen.

Waar blijven de andere verenigingen met hun tips en nieuwtjes? Trouwens ook úw tips en nieuwtjes zijn welkom.

Kijk in het verleden en je vindt de wonderen van het heden. Lees uw oude boeken en tijdschriften nog eens door en u vindt een schat aan materiaal.

Op 84-jarige leeftijd overleed op 14 oktober j.l. de bekende Canadese goochelaar, schrijver, illustrator en recensent Sid Lorraine.

In Engeland wordt een agenda verkocht met veel magische informatie, terwijl bij elke dag historische gegevens omtrent goochelaars en magische gebeurtenissen vermeld staan. Goed idee.

Echt gebeurd: kaart moest heimelijk in de zijzak van het colbert van een toeschouwer gebracht worden. Er was echter niet op gerekend dat de toeschouwer een nieuw kostuum aan had waarvan de zakken nog met rijggaren waren dicht gestikt.

Goochelende toneelliefhebbers opgelet. Eind januari gaat in première een toneelversie van de Fellini-film La Strada. Joost Prinsen goochelt daarin, Helmert Woudenberg speelt een boeienkoning en Kees Schoonenberg was goocheltechnisch adviseur.

Daarbij laten we het dan. Tot in nr. 4, want dan zijn we er weer.

Corvelo

Attentie, goochelaar en verenigingen. Hebt u nieuwtjes, tips of andere wetenswaardigheden die goochelaars interesseren, geef ze dan schriftelijk of telefonisch door aan Corvelo, Amsterdam.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 16 februari 2017 om 11.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 3, januari/februari 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder