Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/2)

Gehoord, gezien, gelezen (1/2)

De eerste G.G.G.-rubriek is, gezien de binnengekomen reacties, enthousiast ontvangen. Dat geeft een prettig gevoel. Als u ons nu ook nog overspoelt met informagietjes dan zijn we helemaal content.

In Amerika is het de bedoeling een postzegel uit te geven met een magisch motief. Wie krijgt onze P.T.T. zover.

In verband met het overlijden op 7 mei j.l. van Francis White moest de Magic Circle een nieuwe president kiezen. In aanmerking kwamen David Berglas, Paul Daniels, Ali Bongo en Gil Leany. Het is David Berglas geworden. Zou mentale beïnvloeding een rol hebben gespeeld.

Gelezen in een heel oude Triks: is het u opgevallen dat op dit congres (1949) het klassieke ringenspel helemaal niet vertoond werd? Dat kunnen wij tegenwoordig niet meer zeggen.

In Die Magie wordt vermeld dat het 18 april 1989 een eeuw geleden was dat Cornelis Hauer, beter bekend als Larette, in Wenen geboren werd.

Larette vestigde zich in de dertiger jaren in Amsterdam en opende o.a. de eerste goochelstudio in Nederland. Op 14 mei 1943 pleegde hij zelfmoord om niet in handen van de Gestapo te vallen, die hem door zijn doofheid tijdens het luisteren naar de verboden Engelse zender op het spoor was gekomen. Jammer dat wij in Nederland bovengenoemd feit niet hebben gememoreerd.

'Do as I do' wil niet zeggen, steel mijn ideeën of kopieer mijn trucs.

Volgens Britse bronnen schijnt Letraset spray nr. 103, een vloeistof waarmee men plakletters fixeert, een goede vervanging zijn voor roughing fluid.

Goed nieuws voor t.v.-kijkende goochelaars. De N.C.R.V. heeft zeven afleveringen van de Paul Daniels show gekocht. De eerste startte op 3 oktober en u kunt 28 november, 23 januari, 20 maart en 17 april vast noteren.

Terecht heeft het NMU-bestuur de N.C.R.V. gecomplimenteerd. Dit overigens op initiatief van Wil van Herpen.

De MKA heeft Ad Engel benoemd tot ere-lid. Ad is al 42 jaar lid van deze Amsterdamse goochelclub.

Bekende vraag aan de goochelaar: "Kun je ook mijn vrouw laten verdwijnen?" Het antwoord: "Als dat zo was, zou ik niet zo veel alimentatie moeten betalen".

De Magische Broederschap Houdini zond ons een uitvoerig bulletin met verslagen en trucs, waarvoor onze dank.

Uit Abra: Dennis Rhodes hoorde op een kinderpartijtje dat de goochelaar van vorig jaar zijn goochelstok vergeten was. Hij vroeg of men deze had opgestuurd en kreeg als antwoord dat de stok al kapot was, want de stukken werden met een touwtje bij elkaar gehouden. Moraal: controleer na uw voorstelling of er niets is blijven liggen.

Uit Amerika wordt vernomen dat de bekende goochelaar Charlie Miller, o.a. jarenlang schrijver van de uitstekende rubriek Magicana in Genii, is overleden. Wie van de oude garde herinnert zich niet zijn optreden tijdens het congres in Schoorl.

Onze hoofdredacteur en wijnkenner par excellence Hubrecht Duijker, verleent zijn medewerking aan een serie over wijn waarmee de AVRO op 16 november start. Er komt geen water-wijntruc in voor.

Fergus Roy van Davenports studio vindt dat men in Engeland te weinig aandacht besteedt aan hulp en sponsoring van jong goocheltalent. Hij vreest dat de Engelsen hierdoor internationaal achterstand oplopen. Daarom hulde aan de N.B.G. die als eerste een juniorenclub oprichtte. Het resultaat daarvan is al geruime tijd merkbaar.

Wist u dat de dobbelsteenkast een uitvinding was van de Engelsman Alex Davis? Otto Maurer, een New Yorkse dealer, adverteerde als eerste met dit effect in 1897.

Peter Quatfass (MKA) gaat een jaar lang reizen door o.a. Afrika en China. Hij hoopt magische belevenissen af en toe aan Informagie te berichten.

Als u in deze rubriek enkele minder actuele feiten vindt, komt dit omdat ze vier weken voor de verschijningsdatum geschreven werd. Uw berichtgever vertrok n.l. naar warme oorden.

Maar de volgende keer halen wij de schade in. Tot dan.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 25 januari 2017 om 11.19 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 2, november/december 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder