Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (1/1)

Gehoord, gezien, gelezen (1/1)

Hiermede starten we dan een nieuwe rubriek met nieuwtjes, tips etc. Ook u kunt hieraan medewerken, zoals u elders kunt lezen.

Gaan goochelaars niet met vakantie? Gemeten aan het aantal bezoekers van het congres zou je dat denken.

Wist u dat er ongeveer 1000 verschillende kaartspelen zijn? Bijna net zoveel als vier-aastrucs.

Robert L. Blueme, een Amerikaanse goochelenthousiast gaat een boek uitgeven over het leven en de trucs van Dr. Jaks. Van Jaks wordt beweerd dat hij de uitvinder is van het close-up matje.

Tommy Wonder, een succes op het congres, treedt in oktober op voor de Oostduitse t.v., voorts in september tijdens het Franse congres en in oktober op het congres in Portugal.

De carrière van de dansende wandelstok hangt altijd aan een zijden draadje.

Wist u trouwens dat de verschijnende wandelstok zijn bestaan te danken heeft aan de Fransen? Als zij in vroegere jaren de L'Opéra bezochten, gebruikten zij een opvouwbare wandelstok die zij in hun zak konden bewaren en weer konden uitklappen als zij hem nodig hadden.

Mr. Hargo kwam tot de ontdekking dat veel bekende goochelaars doof waren/zijn. Veel meer goochelaars blijken echter doof te zijn voor kritiek.

Tijdens een gala ter afsluiting van de Vierdaagse hadden Peter Vogel en Ronald Moray het genoegen Ruud Lubbers in zijn hemd te zetten door zijn colbert te gebruiken voor een van hun close-up tricks. Gaf een leuk plaatje voor de pers.

Het Nationale congres zal in 1990 in Groningen plaats vinden, de stad van de Martini-toren waar we goede herinneringen aan hebben. De data zijn 7, 8 en 9 juni.

Vroeger was het symbool van de goochelaar het konijn; nu lijkt het wel of de duif die plaats heeft ingenomen.

De Magische Kogel die men op het congres kreeg, biedt veel meer mogelijkheden. Wie is de eerste die een persoonlijke nieuwe routine voor Informagie beschrijft?

Dat de oudjes, nou oudjes, het nog heel goed doen bewezen Harry Thiery en Tonny van Dommelen tijdens het congres-gala.

Ferry en Leny Gerats kregen medio vorige maand een dochter, Wendy. Onze welgemeende gelukwensen.

Bij de redactie van Informagie liggen al trucbeschrijvingen van Niberco, Ronald Moray, Peter Vogel en Ferry Gerats.

Het eerste nummer met sigaretten werd in 1916 vertoond in Parijs door een Spaanse goochelaar met een Duitse naam n.l. Franz Klint.

Tegenwoordig ziet men praktisch geen sigaretten-act meer, misschien omdat roken slecht voor de gezondheid is.

Tip voor de kindergoochelaar die schilderles oftewel magic painting vertoont. Gebruik kwasten van verschillend formaat, zoals tandenborstel, afwasborstel, witkwast etc.

In John Anders manuscript over straatgoochelen kun je tips en zelfs routines vinden die ook voor tafelgoochelen geschikt zijn.

Een entree bij het goochelen aan tafels is moeilijk. Misschien helpt dit. Vraag of iemand een wit mesje verloren heeft. Nee, dan misschien een zwart mesje? Het verkleurende mesje is het attribuut waarmede u het contact maakt.

De Magische Ring Arnhem opende 11 september het seizoen met een lezing van Corvelo.

Bij kindervoorstellingen maken de ouders in de achtergrond vaak meer lawaai dan de kinderen. Laat de kinderen dan 'stilte' roepen. Wil wel eens helpen.

Zag op het congres de nieuwste vouwmunt. Twee munten met cellotape aan elkaar geplakt. Grapje voor goochelaars onder elkaar.

De Leuvense Goochelclub de Kleine Joker houdt op 18 november a.s. haar goocheldag waar o.a. ook Dick de Witte optreedt.

Kodak 35 mm. filmkokertjes zijn geschikt voor het bewaren van munten, makkelijk te palmeren voor een doekverdwijning en je kunt er zelfs de zouttruc mee doen.

Met deze laatste tip sluiten wij af. Tot volgende keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 3 januari 2017 om 11.42 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 1, september/oktober 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder