Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord - Gezien - Gelezen (7/5)

Gehoord - Gezien - Gelezen (7/5)

Met the Golden Jubilee Issue, nr.2610, vierde Abracadabra op 3 februari jl. het 50-jarig bestaan. Een enorme prestatie voor een goochel-weekblad. In dezelfde periode zijn namelijk talrijke goochel-maandbladen ter ziele gegaan.

Ook Ron McMillan viert dit jaar een jubileum en organiseert zijn 25e International Weekend van 6 t.e.m. 8 december met als hoogtepunt een galavoorstelling in het bekende London Palladium Theatre.

Om nog even in de jubileumsfeer te blijven: In ons eigen land vierde de goochelclub Rotterdam op 31 maart haar 40-jarig bestaan.

Als een soort warming-up voor het 1997 FISM-congres, organiseert de MZVD van 13 t.e.m. 16 juni het Treffpunkt Zauberkunst in de historische stad Dresden, waaraan o.a. meewerken Max Maven, John Carney en Eric en André.

Op 17 januari overleed Gerd Maron die vooral bekend werd door zijn hoedendoos illusie.

Uit de lezing van Dick Harris. Tip van David Copperfield: treed veel op ook al betaalt het niets. Ervaring en routine zijn goud waard.

Alex Elmsley, wie kent zijn four-as-four count niet, heeft nu de Magic Mouse uitgebracht.

Via een computer kan men acht trucs vertonen. Prijs 20 pond.

Tommy Wonder is boos. Iemand in Duitsland heeft zijn verbeterd Zombie-principe te koop aangeboden. Daarom brengt hij zijn revolutionaire systeem nu zelf op de magische markt.

In Missets Horecablad De Uitsmijter komt Hans Kazàn uitvoerig aan het woord omtrent zijn eetgewoonten.

In het blad Weekend mag Rastelli zijn succes verklaren en in De Telegraaf vraagt een reporter zich af of het contract met Veronica soms onder hypnose is gesloten. Hij vindt het optreden maar een kermisattractie.

De columnist G.L. van Lennep is geïmponeerd door David Copperfield, blijkt uit een artikel in Het Parool.

Ook de Siegfried en Roy show in de Mirage heeft indruk op hem gemaakt, gezien een ander artikel waarin iets smakeloos werd vermeld, wat een ingezonden stuk van Dick Harris tot gevolg had.

In een uitzending van De Achterkant van het Gelijk met Marcel van Dam als presentator kon men Eric Warlicht zien en horen, maar nu in militair tenue.

In een tegenvallende uitzending van de ZDF was Ted Lesley te aanschouwen.

Daarentegen was de TROS TV-show van Ivo Niehe waarin James Randi voorkwam, bijzonder interessant.

Ook Herman van Veen blijkt in zijn nieuwe programma een goochel-act te hebben verwerkt.

Hans Klok gaf acte-de-présence in het televisieprogramma van Karin Bloemen.

Da Kolta's kaartenfontein is nu voor de nieuwe generatie verkrijgbaar bij de firma Marcelo Contento Prod. in Boston. Via een batterijsysteem schieten de kaarten wel anderhalve meter de lucht in. Ook de prijs is op de nieuwe generatie gebaseerd, namelijk 450 dollar.

In Madrid is een magische bar geopend, genaamd Club de Magia. Maar ook Amsterdam kent een goochelende kastelein, namelijk Joop Heuvel, voorzitter van Mysterium. Hij komt aan het woord in het Amsterdams Stadsblad.

In de Ontspanningskrant voor langdurige zieken treft men een aantal puzzels en eenvoudige goocheltrucjes aan, alsmede een interview met Hans Arnoldussen die veel voor zieken optreedt.

Woedy Woet speelde een gangster in het t.v.programma Wie van de Drie, daarna was hij een kindergoochelaar in het AVRO-programma Basta en hij leerde de hoofdrolspeler in de film Tot Ziens een aantal goocheltrucs.

Op 88-jarige leeftijd overleed op 11 februari de Duitse goochelaar Punx, die vooral door zijn aparte stijl bekend werd.

Toverwerk uit Thailand, zo luidt de kop van een artikel in De Telegraaf, waarin vermeld wordt dat de Hanky Panky Magic co. van Ruud de Vos met zijn Thaise speelgoedfabriek handenvol heeft aan het fabriceren van honderdduizenden Hans Kazàn goocheldozen.

Tot de volgende INFO.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 18 maart 2014 om 09.16 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juli.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder