Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Elramo wint prijs in Berlijn

Elramo wint prijs in Berlijn

Voor de derde maal organiseerde de Magischer Zirkel van Berlijn o.l.v. zijn voorzitter Dieter Michel Argola de Prix Juventa Magica, een internationaal congres met concours voor jongeren tot 28 jaar. Zo'n 250 congressisten uit West-Duitsland, de voormalige DDR, Hongarije en Nederland namen deel aan dit congres. In het concours zagen wij uit Nederland Elramo met zijn manipulatienummer en Peter Eggink met een vlot gebrachte algemene goochelshow. Jammer dat Eric, André en Manro, die zich hadden aangemeld voor het concours, niet in Berlijn verschenen. De organisatie had ook geen afmelding ontvangen en moest al enige maanden geleden het concours afsluiten i.v.m. een te groot aantal aanmeldingen. Het waren drie hartverwarmende dagen met goede contacten, het uitwisselen van trucs en ideeën en het aangaan van nieuwe vriendschappen. Onze beide Nederlandse deelnemers zetten hun beste beentje voor. Elramo mocht de wisselprijs voor het beste manipulatienummer in ontvangst nemen. Het was een goed idee van de organisatie om elke deelnemer een videoband te geven van de vertoonde act. Ik heb vooral genoten van een jongeman uit Kaiserslautern, Markus Kompa, die al goochelend een persiflage bracht op een optreden van de tennisster Boris Becker. In een goed samengesteld gala was voor mij de ster van de avond Bert Rex. Na het congres heb ik hem nog tweemaal zien optreden bij twee galashows in een nieuw theater in Neukölln, een wijk van Berlijn. Bert Rex is een goochelaar wiens parlando een humor heeft die zijns gelijke niet kent. Zowel Markus Kompa als Bert Rex zijn namen om te onthouden en eens naar Nederland te halen. Een vlot gebrachte illusionenshow van het Duo Kaiser uit Dresden sloot dit geslaagde congres in de nieuwe hoofdstad van Duitsland af.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 26 september 2016 om 00.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 3, december 1990/januari 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder