Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Eerste gouden N.M.U.-speld voor Richard Ross

Eerste gouden N.M.U.-speld voor Richard Ross

Tijdens een van de galavoorstellingen - op zaterdagavond in de Haarlemse schouwburg, kreeg Richard Ross als eerste goochelaar ter wereld de gouden speld uitgereikt van de Nederlandse Magische Unie. Dit gebeurde door voorzitter Tonny van Dommelen. De reden waarom Richard de speld ontving, staat in de hierna volgende, door Tonny van Dommelen uitgesproken tekst.

"Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Magische Unie is het vandaag mijn plicht en een grote eer om namens het Algemeen Bestuur en dus namens alle aangesloten goochelverenigingen over te gaan tot de uitreiking van een gouden N.M.U.-speld.

Het Algemeen Bestuur heeft deze onderscheiding ingesteld als blijk van erkenning en waardering voor bijzondere prestaties en/of bijzondere verdiensten.

Via een commissie die de voorselectie heeft gedaan, is op de voorjaarsvergadering een finale keuze gemaakt. Het Dagelijks Bestuur spreekt de hoop uit dat het niet alleen bij deze uitreiking blijft, maar dat op vele plaatsen en tijdstippen de huidige en toekomstige dragers een bijzondere plaats in ons midden in mogen nemen.

Dat daarbij hun bijzondere ervaringen worden gebruikt tot verdere kwaliteitsverbeteringen van onze goochelkunst, spreekt voor zich.

Het is mij dan nu een groot genoegen u te kunnen meedelen dat dit jaar de gouden speld wordt uitgereikt aan ... Richard Ross.

Richard, voordat ik de notitie van de selectiecommissie openbaar maak, wil ik je meedelen dat in deze speld een volgnummer is gegraveerd. Ter nagedachtenis aan Fred Kaps - die driemaal wereldkampioen is geweest en bijzonder verdienstelijk voor de Nederlandse goochelkunst is geweest - hebben wij gemeend de nummering niet met het cijfer EEN te moeten beginnen. Derhalve zul je een ingegraveerde TWEE aantreffen. Dan nu het rapport van de selectiecommissie".

"Al sinds zijn jeugd is Richard Ross bezeten van de goochelkunst. Hij is zijn loopbaan gestart als demonstrateur/verkoper bij de firma Cortiny in Amsterdam. In deze periode ontstond ook zijn eerste manipulatie-act. Door zijn gedrevenheid ontstond uiteindelijk de manipulatie-act waarmee hij wereldkampioen is geworden tijdens het FlSM-wereldcongres in Amsterdam 1970. In 1973 won hij opnieuw de Grand Prix tijdens het FlSM-congres in Parijs.

Na een aantal jaren over de hele wereld opgetreden te hebben, stichtte hij het Magic Art Centre, dat is uitgegroeid tot een ontmoetingscentrum voor de Nederlandse goochelaar.

Hij zorgt ervoor dat Nederland steeds opnieuw kan kennismaken met een grote verscheidenheid aan zowel binnenlandse als buitenlandse goochelaars, die optredens en lezingen verzorgen.

Richard Ross is een man met kijk op (goochel)kunst; denk maar eens aan het wereldcongres in Den Haag waarvan hij de artistieke leiding had.

Hij is wel professor in de goochelkunst genoemd - en terecht! En ondanks zijn beperkte tijd staat hij voor iedereen klaar.

Richard Ross, R.R., dezelfde initialen als het grote automerk Rolls Royce, en ook hetzelfde handelsmerk: kwaliteit die bijblijft, terwijl de prijs allang vergeten is."Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 23 juli 2016 om 07.23 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder