Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Een jubileum en twee nieuwe boeken bij Kali

Een jubileum en twee nieuwe boeken bij Kali

In meerdere opzichten zal de Kali-dag 1991 een goochel-happening van formaat gaan worden. Dit jaar immers is het de 20e keer dat Klaas Linker tekent voor de organisatie van deze niet meer weg te denken manifestatie en hij heeft dan ook een aantal schitterende verrassingen gepland. Een tipje van de sluier kan hier al worden opgelicht. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum zal Kali op 12 oktober een tweetal goochelboeken in de Nederlandse taal uitgeven, geschreven door de bekende goochelaar voor kinderen Robert Ziekman. Het betreft op de eerste plaats Goochelkunst voor Kinderen, een werk waar veel aandacht besteed wordt aan een groot aantal aspecten van dit onderdeel van de goochelkunst, met name aan de opbouw van een programma. Achtereenvolgens komen de opening, de routine, het tussennummer en de afsluiting aan de orde. Een groot aantal uitgewerkte voorbeelden, trucs, ideeën en wat dies meer zij vormen daarna het hoofdbestanddeel van dit boek. Wij zijn verheugd, dat auteur en uitgever bereid waren hun toestemming te verlenen aan de redactie van Informagie om een beschrijving uit Goochelkunst voor Kinderen in deze aflevering op te nemen.

Het tweede werk dat op 12 oktober gepresenteerd gaat worden, bestrijkt een gebied waar nog nauwelijks over gepubliceerd is, ook niet in de Engelse taal. De titel spreekt voor zich: Close-up voor Kinderen. In dit boek wordt een aantal achtergronden over dit onderwerp besproken. Bovendien wordt aandacht besteed aan de verschillende mogelijkheden en vervolgens beschrijft de auteur een groot aantal routines, veelal met gebruikmaking van bestaande attributen en materialen, maar volledig toegeschreven naar de doelgroep: kinderen tot een leeftijd van zo'n 12 jaar. In het volgende nummer van Informagie zal ook uit dat boek een routine worden gepubliceerd.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 7 december 2016 om 09.48 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder