Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De Nederlandse pers over David Copperfield

De Nederlandse pers over David Copperfield

Al was hij dan ook slechts vier dagen in ons land, de Nederlandse pers heeft zich niet onbetuigd gelaten. Een ware lawine van voorbeschouwingen, achtergrondverhalen, interviews, reacties op de show, speculaties over zijn romance met Claudia Schiffer - zelfs voor een alleslezer als ik ben, was het nauwelijks bij te houden. Serieuze dagbladen stuurden vakbekwame journalisten; boulevardkranten en roddelpers hielden zich liever aan hun basisprincipe: het kaf van het koren scheiden en dan het kaf publiceren.

Hieronder een kleine, bonte bloemlezing uit wat er zoal geschreven werd. Zin of onzin, waar of uit de duim gezogen - het oordeel laat ik graag aan de lezer over.

Dick Harris

- De Merlijn van de high-tech magic.
- Amerika's grootste illusionist is te omschrijven als een kruisbestuiving van Peter Pan en een Chippendale.
- Na zijn aankomst op Schiphol poseerde David Copperfield voor de fotografen. Hij mocht alleen van links worden aangeschoten. Plakband op de grond gaf aan waar de fotografen mochten staan en een pijl wees in welke richting ze mochten schieten.
- Het reizen per vliegtuig bezorgt hem nog altijd doodsangst. 'Nog steeds bid ik in het vliegtuig'.
- Hoewel zijn publiciteitscampagnes zeer gelikt en hyper-Amerikaans zijn, komt zijn glimlach nog redelijk spontaan over.
- Voor een getraind oog valt het op dat zijn dikke haardos is getoupeerd en met lak bespoten.
- Wat ziet Claudia Schiffer toch in David Copperfield? Misschien werkt deze romance omdat zij een gemeenschappelijke passie hebben. Ze houden allebei van David Copperfield.
- De grote tovenaar legt zijn hoofd met het gitzwarte kapsel in het schitterende blonde haar van Claudia. Ze zweven verder in hun eigen wereld en vliegen straks misschien naar de zevende hemel ...
- 'Iedereen vraagt altijd naar de geheimen van mijn verdwijntrucs, maar als je de technieken kent, is de show niet leuk meer.'
- De truc waarin hij een meisje vraagt in zijn broek naar de 'magische schaar' te zoeken, gaat niet altijd zoals hij hem gepland heeft. Een meisje greep onlangs daar waar Copperfield haar hand niet wilde hebben ...
- 'Hans Kazàn is er niets bij', zei iemand van de AHOY-beveiliging.
- De finale in Steven Spielberg-stijl: begeleid door de song Forever Young staat hij temidden van neerdwarrelende sneeuwvlokken oog in oog met het stille knaapje dat hij eens was. Een betere afrekening met een jeugdtrauma is moeilijk denkbaar.
- Je weet hoe het werkt, maar toch.
- 'Het is waarschijnlijk gedaan met holografische projectie. Net als in de Efteling, waar ze geesten laten zweven', zegt een man, terwijl hij gehurkt de vloer inspecteert. 'Nee joh', vertelt de vijftienjarige Jamani uit Ridderkerk zelfverzekerd, 'hij werkt gewoon met dubbelgangers.'
- Ook 'paranormaal genezeres' Jomanda en 'paragnost' Rostelli bevinden zich onder het publiek (aanhalingstekens van mij. DH). 'Ik doe zelf nooit goocheltrucs', beweert Rostelli. Jomanda zegt: 'Wat Rostelli doet, is allemáál goochelen. Bij MIJ is alles echt ...'.
- Natuurlijk weet Hans Klok hoe David vliegt, evenals Richard Ross, maar zij zwijgen ...
- 'Ik wil de mensen niet alleen voor de gek houden; ik ga bij mijn shows vooral uit van de theaterprincipes.'
- Wat er nog te verwachten valt? Hij zegt te werken aan het laten verdwijnen van de maan, maar wellicht kiest hij eerst voor het stoppen van een waterval. Hoewel, ook het rechtzetten van de toren van Pisa speelt hem door het hoofd. Zelfs zijn grote droom zal nog weleens uitkomen: de beeldengalerij in Mount Rushmore van het ene moment op het andere uitbreiden met een vrouwengezicht.
- 'Verder praat ik veel met God, al laat ik mij in het openbaar niet uit over mijn religieuze gevoelens.'
- 'Er wordt zoveel onzin over mij geschreven. Ik moet er eigenlijk alleen maar om lachen!'

(Bronnen: NRC Handelsblad, De Volkskrant, Het Parool, Trouw, Rotterdams Dagblad, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Privé)


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 21 juni 2014 om 10.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 2, november/december 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder