Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De dealers en hun noviteiten

De dealers en hun noviteiten

We bezochten de veertien aanwezige dealers en lieten ons informeren over wat zij hun beste aanbieding vonden. Overigens konden we aan het eind van het congres vaststellen dat de dealers goede zaken hadden gedaan en de congressisten zeer tevreden waren over het aanbod. Dealers zijn op een congres veel meer dan handelaren die alleen maar willen verkopen. Zij zijn de 'pauzevullers' waar congressisten graag naar toe gaan.

Jan Monnikendam

Verkoopt een sterk effect, Misled, waarbij een potlood tweemaal een bankbiljet penetreert. Wijzelf waren onder de indruk van een effect waarbij een ring op magische wijze van en op een lint komt.

Heinz Minten

Heeft altijd iets aparts aan te bieden. Deze keer een goede gag in de vorm van een zgn. 'hete-luchtboot' waarmee een munt wordt doorboord.

Berry/Stichting Merlijn

Deze dealer zoekt het vooral in verbeteringen van trucs voor de kindergoochelaar. Wij zagen o.a. een sterke verbetering voor het verschijnen van het hoofd van Pietje Grotebol en een bijdetijds effect met een lancering van een raket.

Visible Hand Magic/John Knip

John is trots op het feit dat hij het complete assortiment van Johnson & Sterling in huis heeft. Het zijn ook ware juweeltjes voor de munten-close-upper.

Kali

De stand van Kali is altijd goed gesorteerd en vol kleur. Klaas Linker noemde de Color chip choose een best-seller. Wij lieten ons dit effect demonstreren en zijn het met Kali eens, dat het een goed effect is voor een kleine prijs.

Roy Roth

Naast de uitgebreide serie portefeuilles en sleutel-etuis met vele mogelijkheden vielen ons deze keer de twee aanbiedingen op van in elkaar passende kistjes waarin horloges etc. verdwijnen - en gelukkig voor de toeschouwer - ook weer verschijnen. Het is voor Roy nooit te veel moeite iets uitvoerig te demonstreren.

Tony Curtis

Tony is naast een bekende Engelse dealer ook een innemende en goed presenterende goochelaar. Zijn favoriete aanbieding was de Casino changing coins. Ons beviel de truc van Collector's Workshop, waarbij een ballpoint gekke capriolen maakt op een uitgespreide reeks kaarten en natuurlijk de juiste kaart aanwijst. Niet goedkoop, maar erg verrassend.

Stephen Tucker

Stephen, de flegmatieke Brit, zei dat alles goed is wat hij verkoopt. Toch had hij een favoriet nl. de Sanada-gimmick, een verbluffend hulpmiddel voor de sponsballenroutine.

Bob Little

Bij deze stand is het altijd kijken en lachen geblazen. Bob weet van kleine hulpmiddelen altijd wel iets te maken, zodat je ze bijna moet kopen. Zijn favoriet is de 'instant printer', een apparaatje om blanco kaartjes te veranderen in visitekaartjes.

Ron MacMillan

We kennen Ron van goede en mooie trucs. Deze keer had hij het zichzelf makkelijk gemaakt en zich aangesloten bij de Amerikaanse en Engelse trend door alleen maar videobanden te verkopen met lectures van o.a. Garry Kurtz, Tamariz, Salvano e.a. Hopelijk heeft Ron goed verkocht. Wij zien hem liever zijn trucs demonstreren.

Figaro Magic

Vader en zoon uit Hongarije komen graag naar Nederlandse congressen en hebben vooral op het gebied van houtprodukten juweeltjes van huisarbeid aan te bieden.

El Duco

Deze rustige Zweed (hij schijnt ingenieur van professie te zijn) heeft een overzichtelijke collectie van zeer mooie effecten, die zo kant en klaar worden geleverd dat de preparatie miniem is en de goochelaar al zijn kracht kan leggen in de presentatie. Ons beviel vooral 'the wedding bell', een heel mooi effect met een koperen tafelbel.

Spider Faltwandsysteme

Deze uit Berlijn afkomstige dealer verkoopt vouwsystemen voor achterwanden en onderstellen voor goocheltafels. Hij was zeer tevreden over de verkoop en de interesse van de congressisten.

Paul Thys

Deze Belgische dealer gaf als een van de favoriete effekten 'de vloek van de zigeunerin' aan. Paul is vooral goed gesorteerd in de aparte kaarteffecten.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 25 juli 2016 om 08.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 6, juli/augustus 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder