Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | De Choq Magic Show (5/1)

De Choq Magic Show (5/1)

Op 8 juli 1993 had Duinrells eigenaar graaf Van Zuylen van Nijevelt een groot aantal ambassadeurs, parlementariërs, burgemeesters, alsmede de Friese Commissaris van de Koningin Hans Wiegel uitgenodigd voor de première van de nieuwe Choq Magic Show.

Gezien het grote enthousiasme van dit kritische publiek bewezen de hoofdrolspelers Hans Klok en Sittah dat goochelkunst op niveau nog altijd succes heeft. Tezamen met het uitstekende Fa Fa Showballet, dat bij een aantal effecten een belangrijke aandeel heeft, zorgden zij voor een sprankelende voorstelling, waarin de (bekende en nieuwe) illusies elkaar in hoog tempo opvolgden.

Uit de zelfverzekerdheid en het ogenschijnlijk gemak waarmee zij hun illusies presenteren, blijkt dat dit ambitieuze duo heel intensief met zijn vak bezig is. In vergelijking met de vorige show was er dan ook zichtbaar sprake van progressie. Met hun geweldige uitstraling bewijzen Hans en Sittah eens te meer dat het publiek door goed gepresenteerde effecten volkomen in de ban kan geraken.

Laten wij hopen dat Hans en Sittah - die momenteel tot de bekende Nederlanders gerekend kunnen worden - onze goochelkunst weer dat aanzien kunnen geven dat in het verleden jarenlang heeft gehad. Het succes van deze 'ambassadeurs van de goochelkunst' zal ongetwijfeld - zoals dat ook in de sportwereld het geval is - aantrekkingskracht op de jeugd gaan uitoefenen. Het is daarom verheugend dat het vooral de jongeren zijn die op de Choq Magic Shows af komen.

Ik zou alle goochelvrienden (dus ook de niet meer zo jonge) van harte willen aanraden zich deze spectaculaire show niet te laten ontgaan. Wij krijgen toch al niet zo vaak de gelegenheid Hans Klok en Sittah 'live' te zien optreden.

Op de televisie zijn ze de komende maanden ook te zien, en wel op:
- 7 september 1993 Staatsloterijshow Nederland;
- ?? oktober 1993 Staatsloterijshow Duitsland;
- 22 oktober 1993 Foster Parents Plan (onder voorbehoud);
- ?? december 1993 Linda de Mol (Nederland en Duitsland);
- Oudejaarsavond Andre van Duin Revue.

Cor de Groot


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2015 om 08.08 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 1, september/oktober 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder