Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Dat zit er weer op

Dat zit er weer op

Ik klaag niet, hoor, met genoeg voorstellingen rond de Sinterklaas. Maar ook deze keer was er weer zo een bij waarvan je zegt: "Waarvoor doe ik het?" Nou ja, misschien voor het geld. De gerenommeerde firma waar ik al een aantal keren voor optrad in de sfeer van de sales-promotion, bedacht dat zij ook wel eens een Sinterklaasfeest kon organiseren. Op zondagmiddag in Alkmaar in een bekende bowlingbaan hadden ze een zaal gereserveerd.

Ik kwam daar als eerste aan en werd ontvangen door de bedrijfsleider van de bowlingbaan, die me naar een kelderruimte bracht waar een aantal tafeltjes en stoelen stonden met ergens in de hoek een piepklein podium voor Sinterklaas. Althans, dat zei de bedrijfsleider mij, want zien kon je nauwelijks iets bij een paar armetierige kaarslampjes op de tafels. Geen ramen en een bedompte lucht, nog van gisteravond. Moet ik hier optreden? "Ja, meneer dat is onze gezellige sfeerverlichting." Brengt u me dan maar een paar lampen dan maak ik zelf wel een hoekje, zodat de kinderen op z'n minst het verschil kunnen zien tussen een rood en een groen doekje. De man mompelde iets van: "Daar gaat m'n sfeertje" en kwam terug met een lampje van 60 W. Tenminste iets, dacht ik.

De lieve opgewonden kindertjes kwamen binnen met hun ouders. Toen ik hoorde dat er 15 kinderen zouden komen dacht ik: "Dat wordt een makkie." Van de 15 kinderen waren er vijf onder de twee jaar. "Nou ja die blijven bij pappa en mamna op schoot zitten", dacht ik weer. Vergeet het maar: de ouders zagen in mij ook een ervaren babysit, zodat ik af en toe een baby in pampers gehuld tussen mijn tafeltjes moest wegplukken, omhooghouden en vragen of hier soms een vader of moeder bijhoorde? De groep volwassenen was veel groter dan het aantal kinderen, want de directie had ook het personeel zonder kinderen voor dit 'kinderfeest' uitgenodigd. Deze groep genoot van de gratis drankjes van de baas en de roddelverhalen over en weer over het bedrijf, de ondernemingsraad etc. De directie had zich werkelijk uitgesloofd en had ieder kind bij binnenkomst een hoedje en een toeter gegeven. Gelukkig kreeg ik, na zo'n veertig jaar ervaring, de toeters onder de stoelen. De ingehuurde Sinterklaas zou uiteraard na mij optreden, maar kwam onder mijn act reeds binnenstormen, omdat hij nog naar een ander feest moest. Midden in mijn act werd ik gedwongen te stoppen.

Na afloop was de directeur zeer tevreden over mijn optreden en de leuke omgang met de kinderen. Ik dacht: "Meestal vraagt men zich af bij een goochelaar 'hoe doet ie het'?" Bij mij vroeg ik mijzelf af: 'waarom doet ie het"? Ik heb nu besloten om een handzame brochure te gaan schrijven met tien gulden regels voor het organiseren van een kinderfeest. Ik ben benieuwd of ik de enige ben met zo'n ervaring. Laat het me eens horen.

Overigens blijf ik van onze mooie kunst en ons lief kinderpubliek houden. Ik hou echter niet meer zo van bedrijfsleiders van zalen en van, meestal goedwillende, feestcommissies.

Piet A.I Hart


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 6 februari 2014 om 08.54 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder