Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Dagkaarten belangrijk voor welslagen Egmond

Dagkaarten belangrijk voor welslagen Egmond

Op 7 november jl. werd in Utrecht de najaarsvergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van de NMU gehouden.

Om precies 10.30 uur verwelkomde de waarnemend president Wim Bos de aanwezige afgevaardigden. Nadat enkele ingekomen stukken waren doorgenomen, werd het conceptverslag van de AB voorjaarsvergadering ongewijzigd goedgekeurd.

Goochelfestival Egmond aan Zee

Alles overziend kan worden gesteld dat het een geslaagd evenement is geweest. Doorslaggevend voor het financieel resultaat was de verkoop van dagkaarten. Voor organisatoren een zorgelijk punt, omdat veel zaken vooraf moesten worden vastgelegd en op deze wijze niet tijdig kan worden bepaald welk budget ter beschikking is.

Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1999 in Rotterdam

Goochelclub Rotterdam geeft een globaal overzicht van het te verwachten programma en van de artiesten die inmiddels zijn geboekt.

Zoals het er nu uit ziet zal het concours het hart van het congres gaan vormen. Ten aanzien van de deelname aan het concours wordt bepaald dat junioren in alle categorieën kunnen deelnemen.

Opgemerkt wordt dat het aantal inschrijvingen tot nu toe zwaar tegenvalt, waardoor slechts heel voorzichtig artiesten kunnen worden geboekt.

"Bruisend naar 2000"

Getracht zal worden de toekomst van de NMU vast te leggen in een beleidsplan. Hiertoe wordt een werkgroep in het leven geroepen die in overleg met de verenigingen een voorstel voor het AB zal formuleren.

Rondvraag

Tijdens de rondvraag komt het onderwerp "plagiaat" aan de orde. Algemeen is de mening dat plagiaat een kwalijke zaak is, die waar mogelijk moet worden aangepakt en uitgebannen. Daarbij is men van mening dat er voor moet worden gewaakt dat discussie over dit onderwerp te veel plaats in Informagie gaat innemen.

Passe Passe brengt nu reeds de juniorendag te Hoogeveen - 14 maart 1999 - onder de aandacht.

Wim Bos
Secretaris NMU

N.B. Het complete verslag is ter inzage bij de afgevaardigden van de bij de NMU aangesloten verenigingen.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 23 januari 2013 om 10.02 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 1, januari/februari 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder