Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Concours en vlooienmarkt een goede combinatie

Concours en vlooienmarkt een goede combinatie

(Piet A.I. Hart)

Dit jaarlijks gebeuren in het theater "De TAMBOER" te Hoogeveen was ook deze keer weer een doorslaand succes. Om meer goochelaars te trekken hadden de organiserende verenigingen "Passe Passe" en "NBG" aan het traditionele jeugdconcours een vlooienmarkt verbonden. Meer dan vijftien standhouders boden goede en betaalbare trucs en boeken aan. De interesse was groot en de vlooienmarkt bepaalde meteen de stemming van deze dag. De opkomst was ook beter dan andere jaren alhoewel er menig bekend gezicht uit de goochelwereld werd gemist. De tien jeugdige deelnemers aan het concours hebben allemaal hun beste beentje voorgezet. Wanneer ik in de jury had gezeten zou ik ze allemaal een tien hebben gegeven voor hun enthousiasme en de durf en moed om op zo'n professioneel toneel en voor een goed gevulde zaal op te treden.

Van de coaches van deze jeugdige artiesten had ik meer verwacht op het gebied van originaliteit en het uitbuiten van de jeugdige uitstraling van deze opkomende goochelgeneratie. Beste coaches, laat het ringenspel over aan Richard Ross en laat de bekende trucjes met bijv. linten en duivenpannen achterwege om daarvoor in de plaats in te spelen op eigentijdse effecten en bij deze jongeren passend materiaal.

Het was duidelijk dat de jury op bovenstaande punten had gelet, waardoor er een uitslag kwam welke ook de zaal aansprak.

1e prijs JOHAN DE NIE - NBG (MARTIN TONELLY-PRlJS)
2e prijs RAYMON DE JONGE - PASSE PASSE
3e prijs VERA RIVANOVA - PASSE PASSE

PUBLIEKSPRIJS
ROBIN SCHUIL - NBG

GA ZO DOOR PRIJS
MARK v.d. MIEDEN - (vereniging JOOP EILAND)


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 11 maart 2014 om 08.58 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder