Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Blad

Blad

Alleen een dwarse lezer gaf antwoord op de toch zo interessante vraag: Welke drie bladen mogen in geen fatsoenlijk huisgezin ontbreken?

- Laat eens kijken... de Privé natuurlijk, de Telegraaf en de Informagie.
- De wàt?
- In-for-ma-gie, vakblad voor de goochelkunst.
- Is dat een Nederlandse periodiek?
- Zeker weten. Het blijkt al uit de opschriften boven de artikelen. In het laatst verschenen nummer bijvoorbeeld: 'Traveling hole', 'Dish-placed person', 'Magic spray', 'Sock Shock'.
- Wat staat er zoal in?
- Dat Dick Harris een prettig feest heeft meegevierd voor maar zes gulden vijftig.
- Leuk, leuk, leuk. En verdient 'ie dat ook?
- Stellig. Al ga je alleen maar na hoe hij reeds als knaap een wat eigenaardige kaartenstijger uit het standaardwerk 'Greater magic' aanzienlijk wist te verbeteren door de ronde oogjes door driehoekige te vervangen.
- Nog meer nieuws?
- Het land der Belgen is ontdekt door Hans Noordanus. En nou niet zeggen 'Noord-hoe?' Want dat is flauw. België blijkt trouwens ten zuiden van Nederland te liggen. Waardoor we toch een idee hebben waar al die Vlaamse goochelaars vandaan komen die sinds 1957 elk jaar meedoen aan het V.O.C.
- Maar waar moet de wisselprijs van Martin Tonelly naar toe?
- O, daar heb je van gehoord? Ja, dat is een probleem, waar menigeen nachten van wakker ligt. Ik zal je iets ergs vertellen; Martin weet het nog niet.
- Over problemen gesproken; staan er ook puzzels in het blad?
- Een prijsvraag van Thoraldo.
- En... heb je die opgelost?
- Nee. Je kon er weliswaar prentenkopieën mee winnen, maar ik verzamel alleen kopieën van prentenkopieën.
- Staan er ook interviews in?
- Jazeker. Een gesprek met Max Mindlin die dikke maatjes blijkt te zijn geweest met wijlen Fred Kaps. Zegt Max dus.
- Schrijven er alleen maar Nederlanders in dat blad?
- Niet uitsluitend. Je vindt in dat laatst verschenen nummer ook een aardige truc met sokken van Michael Weber, maar om de lezers niet af te schrikken gebruikt hij de schuilnaam Piet A.I. Hart.
- Een boeiend tijdschrift. Zijn er veel abonnees?
- Een exclusieve groep; je komt er niet elke dag een tegen. Maar mocht je iemand aan tafel treffen die vóór het eten zijn bord in zijn broek stopt, dan heb je er een te pakken.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op donderdag 11 februari 2016 om 11.47 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 5, mei/juni 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder