Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Blackpool vol goochelaars

Blackpool vol goochelaars

(Hans Suijs)

Op vrijdag 23 februari vertrok een Nederlands contingent goochelaars (20 personen) via Europoort en Hull naar Blackpool. Op zondag was daar voor de 44ste maal een "Annual One Day Convention" . De dag ervoor was er het "11th British Magical Championship".
De vrijdagavond aan boord van de Ferry hadden we ruim de tijd gekregen om tijdens de borrel en het diner bij te praten of nader kennis te maken. Na een goede nachtrust, dito breakfast en busreis kwamen we rond lunchtijd net op tijd voor de workshops in het Savoy Hotel aan. Eigenlijk waren het geen workshops, maar lectures van Carl Cloutier (sleeving), Paul Gertner (close up) en Larry Becker (mentalisme).

's Avonds gingen we in de tegenovergestelde richting vanuit het hotel naar de Horseshoe Showbar. Daar werden we met misschien wel 980 andere goochelaars, dicht bijeen gezeten, vergast op een zeer afwisselende wedstrijd. We zaten recht tegenover het podium en zagen de 16 "uitgenodigde" kandidaten een felle strijd voeren. Een absoluut humoristisch hoogtepunt was het optreden van Mane Claude Chantelle & Co. Niet te filmen (wat overigens ook niet mocht). Een assistente die niet meer uit de kist kon komen en pas als de act voorbij is met een luide knal eruit geschoten wordt. Neal Austin bracht ook het ene lachsalvo na het andere teweeg. Bij de postzakillusie gaf hij zich, na een via de speakers aangekondigde technische storing, tenslotte letterlijk helemaal bloot. De winnaar van het kampioenschap werd uiteindelijk de illusionist Leigh Gee's Enigma. Aan het eind van de avond gingen we, geheel in stijl, met velen in een taxi voldaan naar het hotel.

De zondag begon zonnig in het op zich wat triest aandoende uitgestorven Blackpool. In de Winter Gardens (weer op 'n andere plek dus) begon het congres met een grote dealershow. Bijna 50 dealers trokken de aandacht van zo'n 2000 goochelaars. Parallel een aantal lectures en een close up gala. Prima georganiseerd door in drie sessies iedere keer op 8 plaatsen tegelijk 4 optredens te laten zien (rouleren van de goochelaars).

In het gigantische Opera House Theatre (onderdeel van het in victoriaanse stijl gebouwde Winter Gardens) met 2983 zitplaatsen, zagen wij vanaf de eerste rij van het balkon de galashow. Daar kreeg Hans Moretti nog een soort ereprijs, maar zijn optreden viel wat tegen. Het nummer van Voronin was van artistiek hoog niveau en nog beter dan voorheen. Heel mooi uitgelicht en met prima muziek was het acrobatische ballet optreden van Svetlana, uitgevoerd boven op een concertvleugel. Ook van het duivennummer van Amos Levkovitsch hebben we genoten. Net als in Groningen vlogen aan het eind de duiven in het licht van de volgspots van boven achter in de zaal naar de schouders van Amos.

Hierna waren de Nederlanders uitgenodigd om aan het buffet in de recent geopende ruimte van de Blackpool Magicians Club deel te nemen. Daar konden we met de artiesten en de Engelse bestuursleden nog even napraten en nadrinken. Zo spraken we met o.a. Ali Bongo, Dave Berglas, Hans Moretti, Voronin, Carl Cloutier, Norm Nielsen, etc. Zelfs Larry Becker ging er op de foto met zijn "fan" Wim Cloosterman en er werd ook een groepsfoto gemaakt. We hebben Steve Eastham, president of the Blackpool Magicians club, bedankt voor de gastvrijheid en zijn laat naar bed gegaan.

Een prima reis, prima georganiseerd (door Thijs de Jong en Peter Quintus) en voor een prima prijs (daar let een scheidend penningmeester ook op). Waar krijg je nog een retourovertocht met busvervoer, 4 overnachtingen met ontbijt, 2 diners en 1 buffet, toegang tot het congres en de Gala voor ca 400 gulden)? Ik zit met spanning te wachten op het nieuwe reisplan: een reis naar Dresden, naar het FISM-congres in 1997.
Bedankt Thijs en Peter voor de organisatie en de andere reisgenoten voor het plezierige gezelschap.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 5 maart 2014 om 10.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 5, mei/juni 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder