Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Alles kan beter

Alles kan beter

Onder bovenstaand motto organiseert de NMU op zondag 28 oktober a.s. een studiedag in het Cultureel Centrum 't Zand in Maarssen (aanvang 10.00 uur). Omdat alles niet alleen beter, maar ook anders kan, zal ook het karakter van de studiedag anders zijn dan anders. Zoals u weet, is in het beleidsplan DE NMU IN DE JAREN NEGENTIG veel nadruk gelegd op kwaliteitsverbetering. Velen van u hebben de laatste congressen bezocht en wellicht ook het juniorenconcours in Hoogeveen. U hebt dan hetzelfde gezien als wij: goocheltechnisch was het van een beslist aanvaardbaar peil en regelmatig zelfs goed. Maar de presentatie kon hier en daar beter.
Ter overdenking:
- voor de cabaretier heb je de kleinkunstacademie;
- voor de acteur heb je de toneelschool;
- voor de regisseur heb je de regie-opleiding;
- voor de goochelaar heb je... inderdaad niets; de goochelaar denkt dat hij alles zelf kan!

Hij bedenkt en hij schrijft ook vaak zijn eigen teksten. Hij is een schaap met zes poten in de theaterwereld. Maar... beschikt hij voor dat alles over ten minste een begin van de benodigde basisvaardigheden? Wij vrezen van niet.

Vandaar dat wij hebben besloten tijdens de studiedag het zwaartepunt te leggen bij de zogenaamde theatrale wetmatigheden; zoals b.v. spanningsboog en timing; de mise en scène; rolopbouw en stijl; verhouding goochelaar/publiek. Deze en andere onderwerpen zullen behandeld worden door Meine Boonstra. Deze is docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar hij sinds 1978 les geeft aan de theaterschool.

Voorts bestaat het programma o.m. uit lezingen door Kees Schoonenberg (gesproken tekst), Paul Morak (manipulatie) en Tonny van Dommelen (originaliteit). Het programma zal worden afgesloten met een optreden van de Grand Prix winnaar van het Congres in Groningen 1990, Hans Klok. Alle NMU-leden en abonnees van Informagie hebben inmiddels een inschrijfformulier ontvangen.

Nogmaals stellen wij dat deze dag niet alleen aankomende goochelaars, zoals b.v. junioren, veel leerzaams zal brengen, maar dat iederéén veel zal horen waarmee de goochelkunst naar een hoger plan kan worden gebracht. Inlichtingen bij Tonny van Dommelen of Wim Bos.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 19 augustus 2016 om 08.19 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 2, november/december 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder