Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Advies

Advies

Je hebt dus, ofschoon je erg goed bent, geen prijs gewonnen in het concours van de Nederlandse Magische Unie en nu vraag je aan mij wat je moet doen. Er zijn verschillende mogelijkheden en de meeste zijn in de loop der jaren wel geprobeerd.

Je kunt je beroepen op je successen in de mess voor onderofficieren te Lahore en het bejaardentehuis in Beekhuizen-Veld, en de N.M.U. verder hooghartig de rug toekeren. Bezoek de dealers voortaan één voor één en ze zullen je hartelijk aanmoedigen. Een andere bevredigende mogelijkheid is het bespreken van juryleden met goochelvrienden. Elk van hen is wel eens bij een optreden minder succesvol geweest, die juryleden dus, en het geeft grote voldoening om je op die gelegenheden te concentreren. Neem ze afzonderlijk onder de loep, dan kun je vaststellen dat de manipulator niets van kindergoochelen weet en de cabaretgoochelaar weinig van manipuleren. Bovendien zijn de leken-juryleden leken; dat staat als een paal boven water.

Als je uiterlijk er zich voor leent, kun je een korte broek aandoen en je aanmelden voor de vele juniorconcoursen die worden gehouden. Je kunt dan met een en hetzelfde nummertje in een paar jaar tijd een hele reeks bekers rijsen medaljes vergaren. Als je te oud bent voor die strategie, stort je dan in het circuit van dealerdagen en onderlinge concoursen. Voor je het weet kun je 'meermalen bekroond' op je visitekaartje laten drukken. Wat dat betreft, ligt ook het buitenland voor je open. 'Internationaal prijswinnaar', wat denk je daarvan? En dan kun je het altijd nog eens een keer op een N.M.U.-congres proberen. Je hoeft, in basisschool-termen, maar een zesje te halen en dan kan de jury je al een derde prijs toekennen. Maar mocht je daar tegenop zien, dan kun je altijd nog, liefst met wat goochelvrienden samen, een voorstel formuleren om meer prijzen uit te keren. Ik zou de democratische mogelijkheden die de N.M.U. biedt via de vergadering van het Algemeen Bestuur negeren en er iets als een Open Brief van maken. Dat heeft meer de vereiste sfeer van: 'Actie! Actie!' Maar medaljes houden de stemming er in en goed goochelen zien we wel op de televisie als er internationale topnummers worden vertoond.

Overigens moet ik je, voor je tot handelen overgaat, nog iets meedelen over die landelijke concoursen. Weet je wat er gebeurt als je geen prijs wint op een N.M.U.-congres? Niks. Ik weet dat uit ervaring, net als ik wel eens gemerkt heb wat er gebeurt als je een eerste prijs wint. Ook niks.

Kees SchoonenbergDit artikel is gepubliceerd op maandag 16 november 2015 om 09.52 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 2, november/december 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder