Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | 25 jaar juniorenafdeling N.B.G.

25 jaar juniorenafdeling N.B.G.

Co Voerman & Bert Visscher ontvangen de gouden speld N.M.U.

Het begon allemaal in de jaren zestig. In Haarlem bestond het jaarlijkse festival "Interscholair", waar op het gebied van toneel, zang en dans gestreden werd om ereprijzen door de scholieren van de Haarlemse middelbare scholen. Een enkele keer was er ook wel eens een goochelact in het programma en de N.B.G. werd dan gevraagd om een jurylid te leveren.

Dit alles gaf het toenmalig bestuur van de N.B.G. aanleiding om te gaan beginnen met een afdeling voor junioren. Co Voerman en Bert Visscher, resp. secretaris en vice-voorzitter van de N.B.G., wilden de leiding wel op zich nemen van deze juniorenafdeling. Nu, 25 jaar later, worden zij terecht door het N.M.U.-bestuur onderscheiden met de gouden N.M.U.-speld voor hun nooit aflatende inzet voor 137 jonge mensen die in de loop van 25 jaar lid zijn geweest van deze juniorenafdeling. Veel bekende namen maakten voor het eerst kennis met onze kunst bij de N.B.G.-junioren. Nu internationaal bekende goochelaars zoals bijv. Tommy Wonder, Hans Klok, Peter Vogel e.v.a. hebben hun weg in onze goochelwereld gevonden. Een groot aantal goochelt niet meer, want zo gaat dat bij hobby's van jonge mensen. De echte doorzetters komen er altijd. Ze waren er overigens allemaal. De jeugd van toen en de jeugd van nu, de vaders en de moeders, de goochelvrienden van andere verenigingen, de pers en de artiesten van deze avond.

Terwijl heel Nederland voor de buis zat om te kijken of Nederland van Polen zou winnen, genoten ruim 400 toeschouwers op 17 november 1993 in de Schoterscholengemeenschap van een wervelende show waar het enthousiasme van afstraalde. In volgorde van optreden zagen we:

Jeroen van Luit met een schitterende act waar hij liet zien dat de zombie nog steeds een wonder is, mits gebracht zoals Jeroen dat deed.

Richard & Inge presenteerden een vlotte illusieshow, die in kleur en stijl alleen maar groeit.

Clement Delleman, een junior van nu die zich met een origineel algemeen nummer best thuis voelde tussen al die bekende namen.

Ronald Joorse, een seniorlid van de N.B.G. verving de helaas ziek geworden Menno Andro. Ronald laat je lachen en verbaasd zijn. Een heerlijke act.

John van der Ham, een foutloos gebrachte act met duiven en manipulaties. Het publiek genoot van zijn stijl en de wel-gekozen muziek.

Winfried & Angelique met hun prijswinnende act, in stijl gebracht zoals we dat van dit duo gewend zijn.

Niek Pilgram met zijn opvallende originele act met metronoomgeluid; een junior die het ook gaat maken.

Peter Vogel liet ons genieten van een professionele act met humor en verwondering.

Hans Klok & Sittah haalden werkelijk alles uit de kast om aan deze geweldige avond een daverend slot te geven.

De show werd op vakkundige wijze gepresenteerd door Gerhard Hessling.

Aan het begin van de avond waren er veel lovende woorden, o.a. van de leden van Passe Passe. Aan het eind van de avond bleken al die lovende woorden meer dan terecht te zijn. De Nederlandse goochelwereld mag zich gelukkig prijzen met haar jeugd die deze avond liet zien dat onze kunst nog altijd toekomst heeft.

Piet A. I. Hart

Het commissierapport uitreiking gouden N.M.U.-speld 17 november aan Bert Visscher en Co Voerman


Co Voerman

34 jaar lid Noordhollandse Bond van Goochelaars.
32 jaar Secretaris van N.B.G.

Bert Visscher

40 jaar lid Noordhollandse Bond van Goochelaars.
13 jaar Vice-voorzitter.
Vanaf 1984 tot nu Voorzitter.

Beide heren

Vele congressen georganiseerd met veel succes in Noordwijkerhout.
Hebben vele malen ook op andere congressen de regie gedaan van concoursen en galavoorstellingen.
Oprichters en begeleiders van de juniorenafdeling van de N.B.G.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 13 mei 2015 om 12.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder