Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelaars | Interviews | Mike Walther

Mike Walther ademt 24 uur per dag magic

Door Michel van Zeist, oktober 2012

Als mentalist hield hij televisiekijkend Nederland wekenlang in zijn greep met verbazingwekkende optredens bij De nieuwe Uri Geller, als micromagiër gaf hij acte de présence tijdens het wereldkampioenschap goochelen en als straatgoochelaar verbaasde hij duizenden toeschouwers op de Dam in Amsterdam. Deze maand een interview met één van de meest veelzijdige en gepassioneerde goochelaars die Nederland kent: Mike Walther.

Er was eens...

Mike Walther wordt geboren in de Amsterdamse Jordaan. Als 7-jarig jongetje loopt Mike een aan de Rozengracht gelegen goochelwinkel binnen. Kleine Mike voelt zich als een kind in een snoepwinkel. "Mijn eerste goocheltruc was de truc met het verdwijnende doekje. Er ging werkelijk waar een wereld voor me open."

Vol passie gaat Mike aan de slag met de gekochte goocheltrucs en als 14-jarige komt hij in aanraking met Berry Merlin, een niet geheel onbekende goochelaar. Merlin leert Walther de eerste kneepjes van het goochelvak. Andere 'tovenaarsleerlingen' zijn Hans Klok en Peter Vogel.

Magic on/off

"Ik kreeg interesse in andere dingen. Je weet wel hoe dat gaat op die leeftijd." Jarenlang raakt de Amsterdammer zijn goocheldoos niet aan, tot een kleine tien jaar geleden. Mike krijgt de beschikking over een internetverbinding en hij kan zijn ogen niet geloven wanneer hij de online catalogus van een Nederlandse goocheldealer ziet. "De volgende dag kwam de postbezorger een pakketje afleveren. Dat was een onbeschrijflijk moment."

Mike raakt weer gepassioneerd voor het goochelen en bezoekt in 2006 het nationaal goochelcongres, dat in Haarlem plaatsvindt. Walther voelt onmiddellijk de drang om zelf op te treden. "Het liefste voor goochelaars. Goochelaars vinden het moeilijk om voor goochelaars op te treden, maar ik heb daar absoluut geen moeite mee. Ik vind dat alleen maar leuk."

In diezelfde tijd raakt Mike Walther bevriend met oud-wereldkampioen goochelen Ger Copper en wordt lid van zijn Dutch School of Magic. De rest is geschiedenis.

'Out of the box' voor WK-act

Samen met Ger werkt Mike gedisciplineerd aan een act; de act waarmee Mike jaren later zou deelnemen aan het wereldkampioenschap goochelen in Blackpool. "Goochelaars denken volgens vaste patronen; ze denken vanuit goocheltrucs. Ik heb daarentegen geprobeerd om mijn act op te bouwen aan de hand van een verhaal." In zijn act speelt Mike een Amsterdamse rechercheur. Hij gebruikt geen bekende goochelaarsattributen zoals kaarten, munten en touwen, maar goochelt met loepen, moordwapens en vingerafdrukken.

Helaas valt de act van Mike Walther niet in de prijzen, maar hij krijgt - naast een uitbundig applaus van collega-goochelaars - veel complimenten van internationaal bekroonde vakbroeders.

Deelname televisieprogramma 'gekkenwerk'

Ook op televisie laat Walther zijn talenten zijn. In 2010 is hij te zien in het SBS-programma De nieuwe Uri Geller. De jury is onder de druk van Mike's mentale kwaliteiten en hij weet door te dringen tot de liveshows. Mike vindt zijn deelname aan het sensatiebeluste tv-programma gekkenwerk. "Het programma was één grote grap, één groot circus." Hoe dan ook, de goochelaar annex mentalist zet zich 100% in voor zijn performances op televisie.

Alle duiven op de Dam

Vlak na de tv-opnames van De nieuwe Uri Geller krijgt Mike een auto-ongeluk en raakt zijn baan kwijt. "Ik had geen rooie cent. Ik ging met een kaartspel en een aantal kiezelstenen naar de Dam in Amsterdam om wat bij te verdienen."

Amsterdam is de thuisbasis voor Mike. Hij geeft er goochelworkshops, maar verzorgt er ook optredens tijdens rondleidingen over de Wallen.

Goochelen als 'a way of life'

Het goochelaar zijn beschouwt Mike als 'a way of life'. De 46-jarige goochelkunstenaar is dag en nacht bezig met zijn magie. "Het komt wel eens voor dat ik een hele nacht bezig ben met het instuderen van nieuwe goocheltrucs. Na zo'n magische nacht houd ik 's middags een siësta en daarna begint de magic weer." Door deze levensstijl ontstijgt Mike naar eigen zeggen het niveau van de 'barbecuegoochelaar'.

En hij leefde nog lang en gelukkig!

Of Mike nog grote plannen heeft? "Ik ga volgend jaar samen met Ger Copper naar een goocheluniversiteit in Korea. Daar wordt vijf dagen in de week goochelles gegeven op het hoogst denkbare niveau. De gepassioneerde Koreanen volgen een 4-jarige opleiding en verkennen tijdens hun studie alle terreinen op goochelgebied. Zij streven naar een 'magic 2.0'. Ik heb datzelfde streven; ik wil de goochelkunst op een hoger plan brengen." Ontevreden is Mike zeker niet met zijn huidige bestaan: "Ik ben Mike en ik ben er blij mee."

Mike Walther

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder