Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelaars | Interviews | Ger Copper

Ger Coppers gezonde passie voor de goochelkunst

Door Michel van Zeist, september 2012

Ger Copper is oud-wereldkampioen goochelen en oprichter van de Dutch School of Magic. Ger begeleidde verschillende goochelaars naar het wereldkampioenschap goochelen, dat afgelopen juli plaatsvond in Blackpool. Waar moet een goede goochelact aan voldoen? En hoe kom je als goochelaar terecht op het wereldkampioenschap?

Elke morgen staat hij om zes uur op voor zang- en goocheloefeningen. Deze goochelaar, wiens typisch Zaanse woning en goochelstudio zijn gevestigd aan de langste straat ter wereld, is de coach van vele bekende en ietwat minder bekende goochelaars en illusionisten. Ook Hans Klok en wereldkampioen illusionisme Marcel Kalisvaart weten de weg naar zijn goochelschool te vinden. Ger Copper: goochelaar, zanger en schilder, maar bovenal inspirator voor de nieuwe generatie binnen de goochelkunst.

WK magic

Deze nieuwe generatie was afgelopen juli samen met hun meester aanwezig tijdens het wereldkampioenschap goochelen in de Engelse plaats Blackpool. Enkele leerlingen van de Dutch School of Magic, zoals het goochelinstituut van Copper heet, deden zelfs mee aan dit kampioenschap. Illusionist Marcel Kalisvaart veroverde de harten van het publiek én de jury, en werd beloond met de eerste prijs in zijn categorie. Zijn trotse coach: "Illusionisten willen graag de held spelen, maar in deze act doet Marcel het tegenovergestelde. Hij speelt de antiheld, een rol die achteraf gezien goed bij hem blijkt te passen."

Oud-wereldkampioen goochelen

In 1979 werd Ger Copper zelf kampioen tijdens het FISM, zoals het wereldkampioenschap goochelen ook wel wordt genoemd. Hij wist de eerste prijs te behalen met zijn kaarsenact. Zie onderstaand filmpje voor deze vlammende act.


Internet

Filmpjes, zoals die van het FISM in 1979, verspreidt Ger via het internet. "Via Facebook heb ik contact met mijn buurvrouw, maar ook met collega-goochelaars over de hele wereld. Vroeger wist je niet of je aanplakbiljet op de winkelruit van de bakker werd gezien. Tegenwoordig kun je een gigantisch groot publiek bereiken door je foto's of filmpjes op het internet te plaatsen."

De gevaren voor de goochelkunst in het digitale tijdperk zijn volgens Ger beperkt: "Goocheltrucs worden uitgelegd op het internet, maar een goede goochelaar heeft daar geen problemen mee. Als professioneel goochelaar moet je daar boven staan. Overigens, die paar mensen die via het web uitzoeken hoe goocheltrucs werken, kunnen geen kwaad."

Roby Brouwer, tweedeprijswinnaar op het Nederlands jeugdkampioenschap close-up goochelen 2012, liet zich voor zijn act inspireren door de bekerspelroutine van Ger. En inderdaad, die inspiratie haalde hij van YouTube.


Een goede goochelact

Waar Ger Copper is, daar zijn de goochelkampioenen, zou je haast kunnen zeggen. Maar wat is het geheim? Wat maakt een goochelact goed? "Er zijn een aantal elementen die belangrijk zijn bij het creëren van een goochelact. Zo is techniek belangrijk, wat betekent dat je veel moet oefenen, maar ook creativiteit en originaliteit zijn bepalend. Iedereen hangt tegenwoordig de Hans Klok uit, maar dat is niet origineel. Er is namelijk maar één Hans Klok en dat is hij zelf." Volgens Copper bedenkt een goede goochelaar zijn eigen acts. "Daarbij zijn opbouw, continuering, logica, timing en presentatie belangrijk."

De perfecte coach?

Beginnende en gevorderde goochelaars kunnen bij het maken van zo'n act geholpen worden door Ger Copper en choreograaf Roland Victor Martis. Drie jaar geleden is Ger de Dutch School of Magic gestart. Beginners worden in een dag klaargestoomd voor hun eerste goocheloptreden en gevorderden werken aan hun act. De workshops vinden plaats op zaterdag en in overleg is zelfs privéles mogelijk. Tijdens de bijeenkomsten, die in Coppers goochelstudio in Assendelft plaatsvinden, wordt er naast het leren van goocheltechnieken aandacht besteed aan de presentatie. Geïnteresseerden voor de goochelworkshops kunnen zich richten tot Ger Copper via 075-6875954, 06-51314746 of copper@planet.nl.

Pensioen

Stoppen met goochelen? Ger denkt er niet aan. "Ik houd me nog steeds met veel overgave bezig met de goochelkunst. Daarnaast is goochelen enorm gezond. Door je bezig te houden met goochelen stijgt je zelfvertrouwen en welbespraaktheid. De goochelkunst verrijkt je leven. Een Britse hoogleraar heeft zelfs voorgesteld om goochelen - vanwege deze positieve effecten - te verplichten als schoolvak. Moet je nagaan."

Ger Copper


Zie http://www.gercopper.nl/.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder