Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Nieuws | Goochelaar Niek Takens wint NK goochelen

Goochelaar Niek Takens wint NK goochelen

Goochelaar Niek Takens (17) uit Den Haag heeft tijdens het NK goochelen de Henk Vermeyden-wisselprijs gewonnen. De vingervlugge goochelaar mag zich Nederlands kampioen noemen.

Donderdag 29 mei, vrijdag 30 mei en zaterdag 31 mei vonden in Ede tijdens het Dutch Festival of Magic de Nederlandse kampioenschappen goochelen 2014 plaats. Het Nederlands kampioenschap wordt sinds 1951 door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) uitgeschreven. De gekwalificeerde deelnemers hebben zich met elkaar gemeten binnen verschillende categorieën, waaronder toneelgoochelen en close-up goochelen. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, heeft beslist wie er in de prijzen is gevallen.
Daarbij gaat de Henk Vermeyden-wisselprijs naar de best scorende Nederlandse act. Deze prijs is dit jaar gewonnen door het jonge talent: Niek Takens (17).

Niek Takens bracht een poëtische toneelact, waarbij hij heel knap op muziek gekleurde ballen en kaarten uit de lucht toverde. Op onnavolgbare wijze veranderde hij kaarten in ballen en omgekeerd en maakte hij schitterende figuren van kaarten in de lucht, alles met veel emotie gebracht. Zowel het publiek als de jury waren vol lof over zijn magische act: een professionele act, met veel aandacht voor het theatrale aspect. Zijn sierlijke act werd beloond met een eerste prijs in de categorie manipulatie. Omdat hij ook de best presterende Nederlander is geweest tijdens dit open kampioenschap, heeft hij tevens de prestigieuze Henk Vermeyden-wisselprijs gewonnen.

Niek Takens zal Nederland dit najaar vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen goochelen in Frankrijk.

Niek TakensDit nieuwsbericht is gepubliceerd op dinsdag 3 juni 2014 om 09.35 uur.Reacties

Er zijn geen reacties bij dit nieuwsbericht.

Reageren

Via onderstaand formulier kunt u reageren op dit bericht. Uw e-mailadres wordt niet zichtbaar op deze site. Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.

Naam:*
E-mailadres:*
Bericht:*

Beveiligingsvraag:*
Wat is de achternaam van Nederlands bekendste illusionist en tevens synoniem voor uurwerk?


Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder