Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Nieuws | Goochelaar Flip Hallema onderscheiden

Goochelaar Flip Hallema onderscheiden

De Nederlandse Magische Unie heeft de Gouden Speld toegekend aan goochelaar Flip Hallema (artiestennaam: FL!P). De Gouden Speld is de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van de goochelkunst.

Goochelaar Flip Hallema heeft daarmee een bijzondere erkenning gekregen van de Nederlandse goochelwereld voor zijn bijdrage aan de goochelkunst in binnen- en buitenland. Tot op de dag van vandaag wordt hij uitgenodigd voor optredens, lezingen, demonstraties en advies.

Goochelaar Flip is sinds 1950 actief in de goochelkunst, eerst als amateur en sinds 1972 als beroepsartiest. Hij kent het métier letterlijk van binnen en van buiten: als professioneel goochelaar (internationaal), als uitvinder, als leermeester en 6 jaar als president van de Nederlandse Magische Unie, de vakbond voor goochelaars.

Hij heeft belangrijke bijdragen aan de goochelkunst geleverd, zoals de Flip-stick move en een veelheid aan vernieuwende touw- en kaarttrucs, die zijn vastgelegd op dvd's en in boeken en goocheltijdschriften.

Niet alleen technisch, maar ook artistiek heeft hij de goochelkunst verder gebracht, zoals reeds bleek uit zijn prijswinnende Duplo-act in 1969. (Hij heeft met deze vernieuwende en toonaangevende act de eerste prijs in de categorie algemeen goochelen gewonnen en veel internationale bewondering geoogst.) Daarna heeft hij nog verschillende prijzen gewonnen, denk aan de prijs voor uitvinding in 1999 en zijn act in de categorie cartomagie in 2008.

Flip is tevens één van de weinige Nederlanders die genoemd wordt in de ultieme klassieker, het internationale goochelboek Tarbell Course in Magic. Ook kreeg hij een eigen hoofdstuk in de invloedrijke uitgave The World's Greatest Magic.

Of nu een beginnende goochelaar om advies vraagt, of gevestigde (inter)nationale 'namen', Flip is altijd bereid de goochelaar verder te helpen.Dit nieuwsbericht is gepubliceerd op maandag 20 april 2015 om 08.25 uur.Reacties

Er zijn geen reacties bij dit nieuwsbericht.

Reageren

Via onderstaand formulier kunt u reageren op dit bericht. Uw e-mailadres wordt niet zichtbaar op deze site. Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.

Naam:*
E-mailadres:*
Bericht:*

Beveiligingsvraag:*
Wat is de achternaam van Nederlands bekendste illusionist en tevens synoniem voor uurwerk?


Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder