Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Zwart en rood

Zwart en rood

Een eenvoudige truc met kaarten, doch een van de meest verbazingwekkende, is het uitzoeken van de zwarte en roode kaarten, hoewel het spel met de rugzijde boven ligt. Deze truc kan met elk spel worden gedaan en indien behoorlijk uitgevoerd, kunnen de meeste menschen ermede gefopt worden. Het is raadzaam, maar niet noodzakelijk, bij het begin het spel flink te laten schudden. Nadat dit gedaan is, scheidt U de roode kaarten van de zwarte en zegt tot uw vrienden: "U ziet, dat ik het spel heb verdeeld in roode en zwarte kaarten." Nu roeren wij de kaarten, achterkant boven, met de handen door elkaar en kijk dan wat er gebeurt". Hierbij kunnen allen helpen. Zoodra de kaarten op deze manier goed gemengd zijn, kunt U weer de roode van de zwarte scheiden, hoewel U den voorkant van de kaarten niet kunt zien. Hiermede gaat U door tot alle roode kaarten en alle zwarte kaarten apart op een stapeltje liggen.

Het geheim van den truc is, dat U heimelijk de roode kaarten eenigszins naar achteren doorgebogen hebt en de zwarte naar voren. Dit wordt heimelijk gedaan, nadat U den eersten keer de roode van de zwarte kaarten hebt gescheiden. Terwijl U de beide helften in uw handen houdt, kunt U gemakkelijk de kaarten iets doorbuigen. De werkelijke reden, waarom U de kaarten plat op tafel moet laten dooreen roeren, is, dat het gewone schudden de verbuiging uit de kaarten zou halen, waardoor de truc niet zou kunnen worden uitgevoerd. Het dooreenschuiven op de tafel heeft niet den minsten invloed op de verbuiging.

U merkt altijd het verschil tusschen Quaker en ander havermout door den bijzonderen smaak, welke nog door niemand is geëvenaard.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 20 september 2013 om 05.11 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder