Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Uitzoeken maar

Uitzoeken maar

De goochelaar houdt ongeveer de helft van een spel kaarten vast en vraagt iemand een kaart eruit te halen, deze goed te bekijken en er weer in te steken. De goochelaar laat dan het spel onmiddellijk schudden, waarna hij de gekozen kaart eruit haalt. U moet begrijpen, dat dit geen truc is, maar slechts een manier om een truc te doen.

Geen rechtgeaard goochelaar stelt zich tevrêe met het eenvoudig terugvinden van een kaart, doch hij zal dit op een indrukwekkende manier willen doen. Wij zullen U nu vertellen, hoe hij de juiste kaart vindt. Er bestaan tallooze manieren om de gekozen kaart te voorschijn te brengen. De goochelaar moet uit een spel kaarten al de azen, de drieën, vijven, zessen, zevens, achten en negens van schoppen, klaveren en harten halen. U zult zien, dat de oneven kaarten met de teekens in één richting kunnen worden gelegd. Bij de azen spreekt dit vanzelf. Bij de drieën lette men op het middelste teeken en hetzelfde geldt voor de vijven. Op de zevens en negens geeft het alleenstaande teeken in het midden van de kaart de richting aan en bij de zessen en achten de twee teekens in het midden (aan elken kant een). Nu legt men de kaarten met de teekens naar één kant. Als een kaart wordt gekozen en bekeken, draait de goochelaar de kaarten in zijn hand een halven slag om. Het spreekt dus vanzelf, dat de goochelaar bij het bekijken van de kaarten gemakkelijk de gekozen kaart kan vinden, want het teeken, dat haar aanwijst, ligt dan tegenovergesteld aan de richting van de andere teekens.

Het is niet moeilijk het beste ontbijt te kiezen voor een goed begin van den dag, want Quaker Havermout bevat kostelijke bestanddeelen, die den eetlust opwekken en de zenuwen voeden.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2013 om 10.30 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder