Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Stop

Stop

Een eenvoudige, doch bedrieglijke truc.

Dit is weer een andere eenvoudige truc, die echter indruk maakt en die zeker een welkome aanvulling van uw goochelrepertoire zal zijn. Laat de kaarten schudden en houdt ze dan in uw linkerhand, daarbij uw arm uitstrekkend. Met uw oogen dicht trekt U met uw rechterhand de bovenste kaart half van het spel af naar U toe. Hetzelfde doet U met de tweede en derde kaart, tot een van de aanwezigen stop roept, zooals U hem vooruit heeft gevraagd. U gehoorzaamt aan het bevel, stopt dus en zegt: "U begrijpt wel, dat ik er geen begrip van heb, bij welke kaart ik heb moeten stoppen. Mijn oogen zijn gesloten, doch de toeschouwers kunnen zien, welke kaart het is." U licht dan het stapeltje kaarten op, dat U met uw rechterhand naar U toe hebt geschoven en toont de laatste kaart ervan. Vervolgens laat U het spel nog eens schudden en dit geschied zijnde, ziet U het vlug door. U vertelt daarbij, dat U tracht de gekozen kaart te vinden.

"Ik ben bang, dat het mij niet lukt," zegt U, "ik zal het op een andere manier probeeren." Daarna houdt U het spel met uw beide handen hoog in de lucht en laat het eensklaps op den grond vallen. Indien een net, recht pakje van het spel is gemaakt, zullen de kaarten onderst boven op den grond terecht komen, met uitzondering van één kaart, welke met de voorzijde naar boven zal neerkomen. En dat is dan de gekozen kaart.

Zie hier de verklaring. Toen de kaarten aan U werden teruggegeven, na voor het eerst te zijn geschud, kon U, toen U het spel in uw linkerhand nam, gemakkelijk even naar de onderste kaart kijken. Met gesloten oogen trok U de kaarten een voor een naar U toe, maar bij het wegnemen van het bovenste stapeltje van het spel, b.v. een half dozijn kaarten, al naar gelang van waar U hebt moeten stoppen, trekt U in werkelijkheid ook de onderste kaart mee. Het is dus de onderste kaart, welke het publiek krijgt te zien en welke het denkt te hebben gekozen. Het is heel gemakkelijk om de kaart, met de voorzijde boven, op den vloer te laten vallen. Als u het spel doorkijkt, doende alsof U de gekozen kaart niet hebt kunnen vinden, hebt U haar in werkelijkheid wel gevonden en stilletjes bovenop gelegd. Het spel wordt recht gelegd, met uitzondering van de bovenste kaart, welke een weinig er overheen moet steken. Als U het spel op den grond laat vallen, zal de luchtdruk de bovenste kaart raken en deze doen omdraaien, terwijl de rest van het spel als een baksteen neerkomt.

Quaker Havermout bevat de zenuwvoedende Vitamine B.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 1 november 2013 om 10.36 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder