Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Ontsnapping uit een bus

Ontsnapping uit een bus

Houdini's ontsnapping uit een met water gevulde bus was een geliefkoosd nummer op zijn programma. De bus mocht aan het scherpste onderzoek worden onderworpen, want het geheim was zeer vernuftig. Het deksel van de bus werd op zijn plaats gehouden door verschillende hangsloten en daar deze door het publiek zelf mochten worden medegebracht, was het geheim van zijn ontsnapping werkelijk zeer mysterieus. In de met water gevulde bus staande, kon Houdini onmogelijk bij de hangsloten aan den buitenkant komen. Het geheim bestond hieruit, dat de bus dubbel was - er waren in werkelijkheid twee bussen, van welke de eene precies in de andere paste. Daar de binnenste bus erin was geplaatst op de wijze van een bajonet-sluiting, kon men deze bij een gewoon onderzoek niet ontdekken. Zoodra Houdini in de bus zat, was hij werkelijk ondergedompeld, waardoor wat water door de verplaatsing overliep. Hij had echter maar een paar seconden noodig om zich te bevrijden door de binnenste bus een slag te draaien tot de sluiting los was, waarna hij de binnenste bus uit de zware buitenste bus naar boven drukte.

De hangsloten hielden in werkelijkheid slechts het deksel aan den bovenrand van de bus vast, welke schijnbaar stevig geklonken was. De hals was echter van halve klinknagels voorzien. Daarom kon Houdini, zoodra hij de binnenste bus een slag had gedraaid en deze tegen het deksel had gedrukt, het geheele binnenstuk verwijderen. Het deksel zelf kon niet worden verwijderd. Het was bevestigd aan den hals van de bus en de naad zat lager, waar zij van schijnbaar echte klinknagels voorzien was.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 25 januari 2013 om 08.43 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder