Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Naalden en garen

Naalden en garen

Een van Houdini's geliefkoosde trucs was die met naalden en garen. Hij haalde een aantal naalden en een draadje garen te voorschijn en verzocht zijn mond te onderzoeken. Men kon daarin echter niets vinden. Dan stak Houdini de naalden en het garen, dat niet door de naalden was geregen, langzaam in zijn mond. Er bestond geen twijfel aan, dat hij de naalden en het garen werkelijk in zijn mond stak. Dan sloot hij zijn mond en deed alsof hij slikte.

Direct daarna trok hij het garen, waaraan alle naalden waren geregen, uit zijn mond. Soms was het garen met de naalden zoo lang als de breedte van het tooneel. Houdini hield zelf van dezen truc en oefende zich daarin soms honderden keeren, alvorens hij deze in het openbaar vertoonde, want het was werkelijk een staaltje van goochelkunst, dat niet van gevaar ontbloot was. In weerwil van het onderzoek van zijn mond, kon hij het publiek toch misleiden, want er was werkelijk iets in zijn mond verborgen. Dit was een bundeltje naalden, kant en klaar geregen aan een stuk garen en het zwaartepunt van den truc bestond uit het verbergen van die naalden voor hen, die zijn mond nakeken. Door een slikkende beweging te maken, kon Houdini de niet geregen naalden en het eindje garen naar een ander gedeelte van zijn mond brengen. Onnoodig te zeggen, dat deze naalden stompe einden hadden, hetgeen niet werd opgemerkt, want deze werden niet nagekeken. De naalden, welke mochten worden bekeken, waren werkelijk echt, want Houdini trok deze op een bepaalde manier uit zijn mond, zoodat er voor hem weinig gevaar bestond zich te prikken. Er zat altijd een knoopje tusschen elke naald om te voorkomen, dat de naalden verschoven en zich opeenhoopten, als hij het garen uit zijn mond trok.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 16 februari 2013 om 15.41 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder