Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Massa-telepathie

Massa-telepathie

Twaalf munten van dezelfde soort worden uitgereikt, waarbij den toeschouwers erop wordt gewezen, dat geen enkele munt hetzelfde jaartal draagt. De goochelaar vraagt de data op te noemen en schrijft deze afzonderlijk op, waarna hij de papiertjes in een glas doet. Eén van deze papiertjes moet door een toeschouwer uit het glas worden gehaald en aan alle andere worden getoond, opdat iedereen weet, welk jaartal erop staat. Terwijl dit gebeurt, gaat de goochelaar achter een scherm, zoodat hij onmogelijk het jaartal op het papiertje kan zien. Terugkomend vraagt hij iedereen het jaartal, dat werd gekozen, goed in gedachten te nemen. Hij neemt dan de munten één voor één op en houdt ze even tegen zijn voorhoofd, tot er een komt, welke hem schijnbaar doet weifelen. Aan de toeschouwers wordt dan gevraagd, het jaartal te noemen en hij toont onmiddellijk daarop, dat de munt, waarbij hij weifelde, het gekozen jaartal draagt. Hij heeft hun gedachten geraden. Mocht iemand uit de toeschouwers de papiertjes in het glas willen zien of onderzoeken, dan overhandigt de goochelaar het glas, zoodat allen de strookjes kunnen nakijken. Toen hij de jaartallen opschreef, noteerde hij in werkelijkheid steeds hetzelfde getal, dus maakte het niets uit, welk papiertje werd uitgezocht. Bij het opnemen van de munten om ze tegen zijn voorhoofd te houden, kon hij gauw genoeg de munt ontdekken, die het jaartal droeg, dat hij op alle papiertjes had geschreven. Achter het scherm stond al een ander glas klaar met 11 papiertjes, waarop de andere jaartallen voorkwamen, maar natuurlijk niet het jaartal van het "gekozen" papiertje. Door een oogenblik achter het scherm te gaan, had hij gelegenheid vlug de glazen te verwisselen.

Verstandige menschen weten, dat er geen beter begin van den dag bestaat dan een ontbijt met Quaker Havermout.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 9 augustus 2013 om 07.55 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder