Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Knoopen, welke vanzelf los gaan

Knoopen, welke vanzelf los gaan

U kunt uw toeschouwers gemakkelijk met dezen truc bedotten. Men laat door iemand zes zijden zakdoeken in één rij aan elkander vastknoopen. Men laat een zakje zien en toont, dat het leeg is, door het binnenste buiten te keeren. Dan stopt men de zakdoeken erin. Met zijn tooverstaf roert de goochelaar in het zakje, steekt zijn hand erin en haalt de zakdoeken één voor één te voorschijn. De knoopen zijn eruit. Deze truc kan ook met de handen, zonder zakje, worden gedaan, maar dat is heusch niet zoo gemakkelijk. Daarom vertel ik maar de eenvoudigste manier.

Het zakje is een zg. ruilzakje. De grootte ervan hangt natuurlijk af van de maat van de zakdoeken, die men zal gebruiken, maar gewoonlijk is een formaat van 22 bij 30 cm het meest geschikt. Het zakje moet uit soepele zijde worden gemaakt met een tusschenschot van hetzelfde materiaal, dus een zakje met 2 vakken. Vooraf doet men zes zijden zakdoeken in een van de vakken en vouwt den rand van het zakje ongeveer 2 tot 3 cm om. Dan kan het zakje binnenste buiten worden gekeerd om aan te toonen, dat het leeg is.

Om den truc ten uitvoer te brengen, doet men dus slechts de aan elkaar geknoopte zakdoeken in het eene vak, en roert met den tooverstaf erin, waardoor men tegelijk het middenschot naar den anderen kant duwt. Door deze handeling verbergt men de aaneengeknoopte zakdoeken en maakt het mogelijk, de losse zakdoeken uit het andere vak te halen, waarna men wederom kan laten zien, dat het zakje leeg is.

Let er eens op, hoe gauw een bord havermout bij het ontbijt leeg is, als het dat smakelijke, roomige Quaker Havermout bevat.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2013 om 11.38 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder