Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Kaarten met aantrekkingskracht

Kaarten met aantrekkingskracht

De goochelaar geeft een spel kaarten aan de toeschouwer en vraagt ongeveer 12 kaarten terug. Degene, die de kaarten teruggeeft, behoeft ze niet te onthouden. De goochelaar legt één van de 12 kaarten in de palm van zijn uitgestrekte hand en legt de andere kaarten in den vorm van een ster onder de eerste kaart. Daarna legt hij zijn linkerhand op de kaarten en keert zijn handen om, waarbij de linkerhand de kaarten een oogenblik tegen de palm van de rechterhand drukt. De goochelaar vertelt daarbij dat hieraan geen kunst is. De truc begint pas, zoodra hij zijn linkerhand weghaalt en de kaarten toch aan zijn rechterhand blijven hangen, welke zich nu boven de kaarten bevindt. Tenslotte wordt de palm van de rechterhand weer naar boven gedraaid en worden de kaarten aan de toeschouwers teruggegeven om iedereen ervan overtuigen, dat zij niet van te voren voor dezen truc in orde waren gemaakt. Het geheim bestaat uit een lus van fijn haar, welke de toovenaar uit zijn zak haalt, als hij met de hem gegeven kaarten naar de tafel teruggaat. Deze lus doet hij om zijn rechterhand; de eerste kaart wordt onder de lus vastgehouden, terwijl de andere stervormig eronder worden geschoven. Na het vertoonen van dezen truc breekt de goochelaar de lus en laat deze op den grond vallen; niemand zal dit bemerken.

Indien U een aantrekkelijke persoonlijkheid wilt worden, eet dan regelmatig Quaker Havermout, want het bevat de zenuwvoedende Vitamine, die zoo goed voor U is.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 28 september 2013 om 10.55 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder