Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Het verdwijnende kwartje

Het verdwijnende kwartje

GOOCHELTOEREN, WELKE THUIS KUNNEN WORDEN GEDAAN.
Het is belangwekkend eens te hooren, hoe Houdini zijn wonderbaarlijke tooverstukjes volbracht, maar het is minstens even interessant te weten, hoe men zelf de trucs kan doen, die familie en vrienden zullen verbazen.

Op de volgende bladzijden vindt men volledige aanwijzingen, hoe de meest raadselachtige trucs moeten worden gedaan. Voor enkele daarvan is meer oefening noodig dan voor andere, maar bijna alle kunnen zonder behulp van bijzondere attributen worden verricht.


Men kan veel genoegen van dezen truc beleven, welke met een kwartje wordt gedaan. Er is ook een zakdoek bij noodig. Men plaatst het kwartje in het midden van een opengevouwen zakdoek en dan vouwt men den zakdoek van rechts onderaan naar links bovenaan. Dan van rechts boven naar links onder, om vervolgens de bovenste punt naar de onderste te brengen. Er zijn nu 3 vouwen in den zakdoek. Men pakt de middelste vouw met de rechterhand en de onderste vouw met de linkerhand en trekt ineens den zakdoek open. Iedereen verwacht dan, dat het kwartje eruit zal vallen, maar dat gebeurt niet. Sommigen van de toeschouwers zullen denken, dat het kwartje in uw mouw is gevlogen, of dat het zich in een van uw handen bevindt, maar dat is niet zoo. Indien de zakdoek werkelijk zuiver werd gevouwen, blijft het kwartje op zijn plaats in het midden van den zakdoek. Men moet den zakdoek strak houden.

Doe eens een paar lepels Vlugkokend Quaker in uw soep; even laten doorkoken tot het geheel opgelost is. Uw soep wordt krachtiger en voedzamer.


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 2 maart 2013 om 00.24 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder