Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Leer goochelen | Het antieke goochelboek | Het uittellen van de kaart

Het uittellen van de kaart

Een toeschouwer neemt een kaart, geeft haar terug en schudt het spel. De goochelaar legt de kaarten op een rij op tafel en zegt, dat de toeschouwer zijn kaart niet erbij zal vinden, hetgeen hij zal beamen. De goochelaar neemt de kaarten op, schudt ze weer en spreidt ze weer uit. "Nu is uw kaart er wel bij, nietwaar?" zegt hij. De toeschouwer bevestigt dit. De goochelaar raapt de kaarten op, maakt er een recht pakje van en noemt den toeschouwers den naam van de kaart en de plaats, waar deze zich in het spel bevindt, van boven af tellend. Daarop wordt aan den toeschouwer gevraagd, de kaarten van boven af te tellen en zich ervan te overtuigen, of de bewering van den goochelaar klopt.

Verklaring. - De goochelaar legt de kaart bovenop het spel en door den hoek met zijn duim op te lichten, krijgt hij een glimp te zien van het kenteeken in den hoek. Bij het op een rij uitspreiden van de kaarten, waarbij de eene iets over de andere heen ligt, zorgt hij er voor, dat de bovenste kaart onder de andere verborgen is. Bij het oprapen en schudden van de kaarten neemt de goochelaar de onderste helft van het spel eraf en terwijl hij er een paar naar boven schudt, telt hij deze, door ze een voor een met zijn linkerduim van het spel te nemen. Als hij dan de kaarten weer laat zien, kan hij gemakkelijk uitrekenen, welke de gekozen kaart was en hij weet ook de plaats daarvan in het spel.

Als U het aantal ontbijten zoudt tellen, dat uit een pak Quaker Havermout gaat, zoudt U op 40 komen. Waar kunt U zooveel smakelijk voedsel voor zoo weinig geld vinden?


Dit hoofdstuk is gepubliceerd op zaterdag 26 oktober 2013 om 09.25 uur en komt uit Het meesterboek der tooverkunst van J.C. Cannell. Het auteursrecht van dit boek is verlopen.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder